Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Οι νέες κινητοποιήσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς


Νέες κινητοποιήσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αποφασίστηκαν σήμερα μετά τις γενικές συνελεύσεις που διοργάνωσαν τα σωματεία.
Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων:
Αύριο Τρίτη, 11 Ιανουαρίου, ο ΗΣΑΠ δεν θα κινηθεί από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα. Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ ανακοίνωσαν επίσης πως από την έναρξη λειτουργίας μέχρι τις 8 το πρωί θα απέχουν από την έκδοση και τον έλεγχο εισιτηρίων. Επίσης τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα, ενώ τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3.30 το μεσημέρι με εκπροσώπους των εργαζομένων να επισημαίνουν πως με τη λήξη της στάσης εργασίας τα οχήματα θα είναι στις αφετηρίες για να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό.
Για την Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ και λεωφορεία επαναλαμβάνουν τις στάσεις εργασίας (11-3 και 11-3.30 αντίστοιχα), ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.
Όσον αφορά το μετρό, οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται σε στάση εργασίας την Τετάρτη και, ενδεχομένως, 24ωρη απεργία την Πέμπτη.
Για την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3.30 το μεσημέρι για τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο Υποδομών με τη συμμετοχή των επικεφαλής των συγκοινωνιακών εταιρειών, που αναμένεται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη επιδιώκοντας τη ματαίωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

ΠΗΓΗ: TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια: