Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Κυβερνητική επιμονή για τον φράκτη και νέες βολές στην Κομισιόν

Εμμένει η κυβέρνηση στην ανάγκη κατασκευής φράχτη στην περιοχή του Εβρου αλλά και στα περί υποκρισίας από την πλευρά της Ευρώπης.

Τη σκυτάλη από τον Χρ. Παπουτσή πήρε σήμερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Οθωνας, που σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό (στον "Βήμα FM") σημείωσε πως "τα όρια των ανοχών της ελληνικής κοινωνίας δεν επιδέχονται υποκρισίες".

Πρόσθεσε πως απαιτείται η λήψη βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει την κατασκευή ενός συρμάτινου φράχτη συνολικού μήκους 12,5 χλμ. στην περιοχή του Εβρου κοντά στην Ορεστιάδα. Παρόμοιο φράχτη έχει κατασκευάσει η Ισπανία για την "οχύρωση" της πόλης Θέουτα που βρίσκεται σε θύλακα εντός του μαροκινού εδάφους.

Οι προθέσεις της κυβέρνησης συνεχίζουν να προκαλούν έντονες αντιδράσεις.

"Υποκριτική και απάνθρωπη" χαρακτήρισε την κυβερνητική πολιτική για τους μετανάστες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας. "Απαιτείται μια πραγματικά διεθνής ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική που να σέβεται τον πόνο των ανθρώπων τα δικαιώματα όλων και των Ελλήνων και των αλλοδαπών και να προωθεί πραγματικές λύσεις στο υπαρκτό πρόβλημα και όχι να κλείνει τα μάτια με τέτοιες πολυδάπανες ανόητες επιλογές", πρόσθεσε.

"Δεν χρειαζόμαστε ελληνικό τείχος του αίσχους" υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι-Πράσινοι.

"Η κατασκευή τείχους στον Έβρο όχι μόνο δεν θα αποτρέψει την αναζήτηση και εύρεση διόδων εισόδου τους στην Ευρώπη, αλλά φέρει και τον βαρύ συμβολισμό της μετατροπής της Ευρώπης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε Ευρώπη-Φρούριο του Μεσαίωνα. Ευχόμαστε οι συνθήκες στη χώρα μας να μη φθάσουν ποτέ στο σημείο να ψάχνουμε εμείς δίοδο διαφυγής" σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ελεάννα Ιωαννίδου.

Απο:ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: