Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ελάχιστα κονδύλια στον ΕΟΤ για το 2011

Στον αέρα βρίσκεται, αυτή τη στιγμή, ο προϋπολογισμός του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) με αποτέλεσμα τα διαθέσιμα κονδύλια για τη χρηματοδότηση των δράσεων προβολής των ελληνικών τοπίων στο εξωτερικό για το 2011 να είναι πολύ μικρά, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η αιτία της καθυστέρησης οφείλεται στην απόρριψη του αιτήματος του ΕΟΤ από το Υπουργείο Οικονομικών για τη χορήγηση πιστώσεων ύψους 45 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, παραμένει σε εκκρεμότητα η αποπληρωμή του υπόλοιπου χρέους από τις διαφημιστικές καμπάνιες του 2010 ενώ αυτή τη στιγμή υφίστανται παλαιά χρέη ύψους 45 εκατ. ευρώ προς κατασκευαστικές εταιρείες περιπτέρων σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις αλλά και προς ελληνικά ΜΜΕ.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος προχώρησε στην κατάργηση των παραρτημάτων εννέα γραφείων εξωτερικού του ΕΟΤ. Πρόκειται για τα γραφεία στο Τορόντο (Καναδάς), στην Κοπεγχάγη (Δανία), στο Ελσίνκι (Φινλανδία), στη Ζυρίχη (Ελβετία), στο Βερολίνο, το Αμβούργο και το Μόναχο (Γερμανία), στη Ρώμη (Ιταλία) και στη Σαγκάη (Κίνα).

ΠΗΓΗ: kykladesnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: