Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Προσαγωγές σε διαδήλωση κατά του Καντάφι στην Αθήνα

Σε προσαγωγές διαδηλωτών, που διαμαρτύρονταν μπροστά από το Λιβυκό Σχολείο στον Φάρο Ψυχικού για τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων στη Λιβύη, προχώρησε η αστυνομία. Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών που είχαν σπεύσει στη ΓΑΔΑ, όπου μεταφέρθηκαν οι προσαχθέντες, στους τελευταίους δεν επιτρέπεται ούτε να δουν δικηγόρο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των προσαχθέντων βρίσκεται και ένας ανήλικος. Από την πλευρά της, η αστυνομία αρνείται να δώσει οποιοδήποτε στοιχείο για τα άτομα αυτά, καθώς και για τον αριθμό τους.
Στη ΓΑΔΑ έφτασε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με το βουλευτή Θεοδωρή Δρίτσα. Ακόμη, στο σημείο βρίσκονται μέλη του Ευρωπαϊκού Γραφείου για την Αντίρρηση Συνείδησης, που είχαν καλέσει επίσης σε διαμαρτυρία λόγω των Λίβυων στρατιωτών που αρνήθηκαν να εκτελέσουν τις διαταγές του καθεστώτος Καντάφι και να επιτεθούν κατά των διαδηλωτών. Αντιδρώντας στην άρνηση της αστυνομίας να επιτρέψει στους προσαχθέντες να δουν δικηγόρο, οι συγκεντρωμένοι υπέβαλαν καταγγελία προς τη Διεθνή Αμνηστία.
Αφορμή για τις προσαγωγές τους, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτέλεσε η προσπάθεια ορισμένων διαδηλωτών να κατεβάσουν τη σημαία του καθεστώτος Καντάφι από το Λιβυκό Σχολείο και να την αντικαταστήσουν με την παλιότερη σημαία της χώρας.
Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχαν καλέσει για τις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης οι Λίβυοι που ζουν στην Ελλάδα. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κοινότητα των Λιβύων είναι «σοκαρισμένοι από την υπέρμετρη βία που ασκείται εναντίον των συμπατριωτών τους και διαδηλώνουν ειρηνικά σε όλη τη Λιβύη για τον εκδημοκρατισμό της χώρας τους».
Για το λόγο αυτό κάλεσαν σε συγκέντρωση συμπαράστασης στον λιβυκό λαό, μπροστά από το Λιβυκό Σχολείο, στην διασταύρωση της λεωφόρου Κηφισίας με την οδό 25η Μαρτίου, στον Φάρο Ψυχικού. Παράλληλα καλούν όσους «έχουν τη δυνατότητα και την τεχνογνωσία να βοηθήσουν, ώστε να μην λειτουργήσει το σχέδιο της κυβέρνησης να εμποδίσει την τηλεφωνική και ηλεκτρονική επικοινωνία με το εξωτερικό στην προσπάθεια να απομονώσει τους διαμαρτυρόμενους και να καταπνίξει την αντίσταση στο καθεστώς».
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη ότι «οι Λίβυοι της Αθήνας ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση, τα κόμματα, τα μέσα ενημέρωσης, τα συνδικάτα, τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και όλον τον ελληνικό λαό να βοηθήσουν τον λαό της Λιβύης απέναντι στην αγριότητα και βαρβαρότητα του καθεστώτος Καντάφι και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Τρίτης».

ΠΗΓΗ: TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια: