Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου: υπογράψατε?

Σε έναν κόσμο απόλυτης υποκρισίας, όπου όλοι οι κατέχοντες εξουσία σχίζουν τα ιμάτιά τους για τη διαφάνεια και οι πολίτες βιώνουν την πιο ομιχλώδη από πλευράς πληροφόρησης εποχή, ένα φως στην άκρη του τούνελ φάνηκε να σιγοκαίει.
Ακούει στο όνομα 'Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους' και δεν αποτελεί καμία τρελλή καινοτομία, κανένα παλαβό σενάριο, καμία ακραία ανατροπή.
Είναι ένα σενάριο που έχει ακολουθηθεί, υποστηρίζεται από αξιόλογους ανθρώπους εντός και εκτός συνόρων και που τελικά είναι και ο απόλυτα λογικός και μόνος μονόδρομος για την αντιμετώπιση του απόλυτου παραλογισμού που βιώνουμε.
Η πρωτοβουλία ζητάει τα αυτονόητα: να ερευνηθεί ποια είναι τα χρέη του ελληνικού κράτους από επιτροπή το δυνατό ανεξάρτητη.
Υπάρχει κάποιος αντίλογος για τη συγκρότησή της?
Υπάρχει έστω και ένας - μη κατέχων εξουσία - έλληνας ή μη πολίτης που θα είχε αντίρρηση?
Υπάρχει μήπως έλλειψη νομικού υπόβαθρου?
ΟΧΙ.
Η πρωτοβουλία αυτή (www.elegr.gr) αποτελεί την πλέον αυτονόητη λύση στα πλαίσια του παγκόσμιου γεωπολιτικού συτήματος, σε ένα πρόβλημα που από χρηματοπιστωτικό, μετατράπηκε σε βαθιά πολιτικό.
Γέννησε και το πρώτο ελληνικό ιντερνετικό ανεξάρτητο ντοκυμαντέρ, το Deptocracy (www.debtocracy.gr) που σε λίγες μέρες θα βγει στον παγκόσμιο ιστό σε τουλάχιστον 3 γλώσσες, με εθελοντική δουλειά και δωρεές από δεκάδες πολίτες που - με μεγάλη χαρά διαπίστωσα - κάλυψαν τα έξοδα παραγωγής του.


DEBTOCRACY // Money Trailer from ThePressProject on Vimeo.

9000 άνθρωποι από όλον τον κόσμο έχουν συνυπογράψει την πρωτοβουλία (http://www.gopetition.com/petition/43171.html). Δεν είναι όμως αντιπροσωπευτικό το δείγμα - η κοινωνία το ζητά, ωστόσο δεν το ξέρει.
Φρόντισαν για αυτό τα πάντα άξια ΜΜΕ.
Το ίντερνετ όμως ακόμα βρίσκει τους δρόμους, όσο ακόμα υπάρχουν άνθρωποι άξιοι, άνθρωποι που αντιστέκονται.

ΠΗΓΗ: TVXS


Δεν υπάρχουν σχόλια: