Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Φόρους, περικοπές και αποκρατικοποιήσεις αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο

Νέους ειδικούς φόρους και περικοπές σε μια σειρά από επιδόματα αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ συζητήθηκαν και οι επιχειρήσεις που θα αποκρατικοποιηθούν.
Οι νέοι ειδικοί φόροι θα επιβληθούν στο φυσικό αέριο και τα αναψυκτικά, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν περικοπές στο οικογενειακό επίδομα και το χρονοεπίδομα.
Παράλληλα σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν θα πραγματοποιηθούν αποκρατικοποιήσεις «εξπρές» για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, την ΕΥΑΘ, τον ΟΤΕ, το Καζίνο Πάρνηθας και αποφασίστηκε επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του «Ελ. Βενιζέλος».
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της ομιλίας του εξέφρασε την άποψη ότι το πατριωτικό καθήκον δεν επιτρέπει ολιγοψυχία.
Συγκεκριμένα ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η μάχη για τη σωτηρία της χώρας συνεχίζεται και στην υπηρέτηση αυτού του πατριωτικού καθήκοντος δεν συγχωρείται η λιγοψυχία και πρόσθεσε ότι «όπως πριν από ένα χρόνο, έτσι και τώρα παίρνουμε τις αποφάσεις που χρειάζονται για να αποφύγουμε οριστικά τον κίνδυνο και να αλλάξουμε οριστικά τη χώρα»
Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι «αποτρέψαμε τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας, τη βάλαμε σε τροχιά νοικοκυρέματος και ανάπτυξης και δεν μας επιτρέπεται κανένα πισωγύρισμα» και καταλήγοντας ανέφερε ότι «έχουμε χρέος απέναντι στη χώρα και στον ελληνικό λαό να διασφαλίσουμε τη μελλοντική μας πορεία».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου θα πραγματοποιήσει την Τρίτη κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, εκτός της γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και το απόγευμα θα μιλήσει στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου  Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στο Μέγαρο Μουσικής.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: