Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Η αγανάκτηση μεγαλώνει...

Στη σκιά των καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων κι ενώ η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει εντός του Κοινοβουλίου, οι αγανακτισμένοι πολίτες πιστοί στο απογευματινό ραντεβού τους στις πλατείες δεκάδων πόλεων σε όλη τη χώρα, επιμένουν να καταγγέλλουν την πολιτική λιτότητας και την αποτυχία του πολιτικού συστήματος. Σήμερα, μάλιστα, λόγω των γενεθλίων του πρωθυπουργού, τραγούδησαν και παραφρασμένο το Χρόνια Πολλά.
Με καραμούζες και κανονάκια με κομφετί, οι συγκεντρωμένοι τραγούδησαν στον Γιώργο Παπανδρέου το Χρόνια Πολλά, ελαφρώς... αλλαγμένο: «Να ζήσεις Γιωργάκη και χρόνια πολλά, κλείνεις σχολεία, πουλάς τα νησιά...».
Ορισμένοι αγόρασαν και γλυκά, ενώ ανάρτησαν και πανό όπου αναγραφόταν το «Happy Birthday». Το «πάρτι» περιλάμβανε και καπελάκια «the party is here». Ένα πλακάτ που έγραφε: «Σήμερα 16/6, γενέθλια Γιωργάκη - Εορτή Οσίου Μνημονίου - Τυχαίο; Δε νομίζω», κυριαρχούσε επίσης στο χώρο.
Νωρίτερα σήμερα, σημειώθηκε μικρής έκτασης ένταση όταν ομάδα ατόμων επιχείρησε να ρίξει τα κιγκλιδώματα που έχουν τοποθετηθεί μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου.
Σε εξέλιξη βρίσκεται και η καθιερωμένη πλέον λαϊκή συνέλευση, ενώ για αύριο Παρασκευή έχει κηρυχθεί Ημέρα Άμεσης Δημοκρατίας, σε υλοποίηση της απόφασης της Λαϊκής Συνέλευσης της Πλατείας Συντάγματος της 8ης Ιουνίου. Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Γιώργος Αναστασόπουλος, Δρ. Πολιτικής & Κοινωνικής Ιστορίας, ο Μανόλης Γλέζος, εγχείρημα Άμεσης Δημοκρατίας στην Απείρανθο Νάξου, ο Κώστας Δουζίνας, καθηγητής πολιτικής Φιλοσοφίας και Θεωρίας Δικαίου, ο Γιώργος Οικονόμου, Δρ. Φιλοσοφίας/συγγραφέας, ο Σταύρος Σταυρίδης, καθ. ΕΜΠ/εγχείρημα Ζαπατίστας, καθώς και όλος ο παρευρισκόμενος κόσμος με ερωτήσεις και αργότερα με απόψεις.
Την Τετάρτη, παρά τα εκτεταμένα επεισόδια και την κατάληψη της πλατείας Συντάγματος από τις δυνάμεις της αστυνομίας, οι «αγανακτισμένοι» επέστρεψαν κατά χιλιάδες στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, αποφασισμένοι να συνεχίσουν την αντίστασή τους μέχρι την τελική αποχώρηση των κυβερνώντων, όπως τόνισαν στην βραδινή συνέλευση. Το δε διάγγελμα του πρωθυπουργού ερμηνεύτικε ως νίκη του κινήματος της λαϊκής οργής.
Και στη Θεσσαλονίκη, μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στις συγκεντρώσεις. Οι «Αγανακτισμένοι» προχώρησαν το βράδυ σε πορεία, που πέρασε μπροστά από τα γραφίε του ΠΑΣΟΚ και τη γενική γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, για να καταλήξει ξανά μπροστά από το Λευκό Πύργο.

πηγη: TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια: