Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Επιχορηγήσεις για Εναλλακτικό Τουρισμό

Γράφει ο  Κώστας Ντρης

Από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά ανακοινώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός », το οποίο όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γεώργιος Μπενέτος ,μπορεί να βοηθήσει τις τουριστικές επιχειρήσεις να επεκτείνουν και να αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους .

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του εναλλακτικού τουρισμού και επιθυμούν να υλοποιήσουν επενδυτικά σχέδια τα οποία θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας ή περισσότερων ειδικών ή και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως (ενδεικτική αναφορά) αθλητισμός – αναψυχή ,πολιτιστικός, θαλάσσιος, γαστρονομικός, υγεία – ευεξία .
Δικαιούχοι συμμετοχής μπορεί να είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα , τα οποία έχουν έναν τουλάχιστον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) από αυτούς που περιλαμβάνονται στον οδηγό του προγράμματος , λειτουργούν σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και έχουν έναρξη δραστηριότητες του επιλέξιμου ΚΑΔ πριν από 01/01/2010 .
Το ύψος των επενδυτικών σχεδίων μπορεί να είναι από 10.000 έως 400.000 ευρώ και το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στο 40% του προϋπολογισμού. Επιπλέον προσαύξηση κατά 5% δίνεται σε επενδυτικά σχέδια που υλοποιούνται σε νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων .
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 15 Νοεμβρίου 2011 .
Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι στους διαδικτυακούς τόπους www.eep.gov.gr , www.ependyseis.gr, www.visitgreece.gr ,www.espa.gr ,www.antagonistikotita.gr , www.efepae.gr κ.λ.π. συνεργαζόμενων φορέων και τραπεζών

πηγη: ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: