Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΘ: Με πόσα ΘΑ γράφεται το παραμύθι;

Γράφει η Θ.Α
«Δύο χρόνια και δύο ΔΕΘ μετά το προεκλογικό-τότε- «λεφτά υπάρχουν!» του Γιώργου Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός ανηφορίζει στη Θεσσαλονίκη. Σίγουρα στις βαλίτσες του ΔΕΘα υπάρχει το αγαπημένου του t-shirt που έγραφε ότι «η ΕΥΑΘ δεν είναι για πούλημα». Ίσως να πάρει μαζί του εκείνο το βιβλίο( όχι του αδελφού του, του Νίκου, για τους «Δέκα μύΘους και Μια ιστορία» των Παπανδρέου), με τις ελληνικές λαϊκές παροιμίες, σαν εκείνη που λέει: «Μεγάλη μπουκιά φάε, αλλά μεγάλη κουβέντα μην πεις» ή προς το εκκλησιαστικότερο «Θού Κύριε, φυλακήν τω στόµατί µου».
Εξάλλου, Θα του το θυμίσουν οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ, που θα τον «υποδεχθούν», όπως και χιλιάδες άλλοι έφεδροι- εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, έφεδροι-άνεργοι, αγανακτισμένοι και απηυδισμένοι...
Παπανδρέου είναι ο Γιώργος, σίγουρα κάποια καινούργια «ΘΑ» θα πάρει μαζί του για μπαλώματα, αλλά είναι αργά. Ο Βασιλιάς είναι Γυμνός, και ίσως για πρώτη φορά θα το νιώσει και ο ίδιος και όσοι βρεθούν στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης για του κάνουν χώρο να διασχίσει τον άχαρο, μοναχικό, διάδρομο.
Πλέον, κανένα «ΘΑ» δεν φτάνει για να καλύψει την πολιτική γύμνια, γιατί το παραμύθι τελείωσε στη χώρα του ΘΑ, που δεν της έχει απομείνει τίποτα να πιστέψει, και πολύ περισσότερο να ελπίζει.
Ο Βασιλιάς δεν είναι μόνο Γυμνός, αλλά και μόνος. Και ας έχει απ’ έξω χιλιάδες αστυνομικούς. Παρά τα επιδεικτικά μαρσαρίσματα των καλομαυρισμένων και καλογυμνασμένων Ζητάδων, πολλοί εκ των οποίων ήρθαν με μειωμένο εκτός έδρας από την επαρχία, μπας και πετύχουν και κανένα γυναικείο επιφώνημα θαυμασμού στην Τσιμισκή. Παρά τα αλεξικέραυνα για την απόκρουση των οργισμένων υποδυμάτων και των αγανακτισμένων φάσκελων…»
Μια φορά και ένα καιρό ήμουν πρωθυπουργός. ΔΕΘέλω να το θυμάμαι…

ΠΗΓΗ: TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια: