Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αί­γινας Θ. Σακκιώτη, πραγματοποι­ήθηκε στο Δημαρχείο της Αί­γινας διάσκεψη των Δημάρχων των Νή­σων Σαρωνικού


Γράφει ο  Κώστας Ντρης

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αί­γινας Θ. Σακκιώτη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Δημαρχείο της Αί­γινας διάσκεψη των Δημάρχων των Νή­σων Σαρωνικού, με σκοπό την ανάπτυξη μιας διαδημοτικής συνεργασίας για την α­ντιμετώπιση σειράς προβλημάτων που προ­κύπτουν από το ευρύτερο αρνητικό περιβάλλον.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του Δη­μάρχου Αίγινας, οι Δήμαρχοι Σαλαμίνας Γ. Τσαβαρής, Τροιζηνίας Γ. Σαμπάνης, Ύ­δρας Α. Κοτρώνης, Σπετσών Π. Λυράκης, Α­γκριστρίου Γ. Αθανασίου και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πόρου Γκ. Μάγειρας. Στη συ­νάντηση είχε προσκληθεί και ο Αντιπερι­φερειάρχης Νήσων Σαρωνικού κ. Δ. Κα­τσικάρης που δεν προσήλθε. Επίσης, στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι κ.κ. Ν. Κου­κούλης (αντιδήμαρχος Αίγινας) και Π. Πε­τρίτης (πρόεδρος Δ.Σ. Αίγινας).
Α­μέσως μετά τη σύσκεψη των Δημάρχων εί­χαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Δήμαρχο Σπετσών κ. Παναγιώτη Λυ­ράκη ο οποίος έκρινε ως θετική την πρω­τοβουλία του Δημάρχου Αίγινας. Η συ­ζήτηση περιστράφηκε στα δεκάδες κοι­νά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δή­μοι της Περιφερειακής Ενότητας Νή­σων Σαρωνικού που άπτονται κυρίως στο οι­κονομικό αλλά και στα ζητήματα που προ­κύπτουν από την εφαρμογή του Καλλι­κράτη. Ο κ. Λυράκης δεν αντιμετωπίζει οι­κονομικά προβλήματα στον Δήμο του, ό­μως «όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα» όπως είπε «πρέπει να δούμε και εμείς τι πρέπει να κάνουμε για να μην φτάσουμε στο ίδιο σημείο». Όπως μας είπε ο Δή­μαρχος Σπετσών, η συζήτηση ήταν πε­ρισσότερο διαπιστωτική, όμως κατέληξαν στην απόφαση να συναντιούνται οι Δή­μαρχοι κάθε δίμηνο σε διαφορετικό νησί και ως συντονιστής ορίστηκε ο Δήμαρχος Αί­γινας κ. Σάκης Σακκιώτης και στην πο­ρεία θα αναλάβει τον συντονισμό ο Δή­μαρ­χος Σαλαμίνας κ. Τσαβαρής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: