Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Να αποφασίσουμε εμείς για τις τύχες της πατρίδας μας


Της Ασπασίας Παπαθανασίου*

Έλεος. 
Ποια νομιμοποίηση έχουν τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά και ο ίδιος, να διαπραγματεύονται με τις Βρυξέλλες θέματα που θα αλυσοδέσουν την Ελλάδα για δεκαετίες; Τα δύο κόμματα έχουν τη δεδηλωμένη για να προχωρήσουν σε καταστροφικές συμφωνίες για την Ελλάδα;
Με βάση ποια εκλογική αναμέτρηση έδωσε ο ελληνικός λαός την έγκρισή του να υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία της ντροπής και της υποτέλειας; 
Με αυτό το πρόγραμμα κ. ΓΑΠ, σας έδωσε ο ελληνικός λαός πριν από δυόμισι χρόνια την πλειοψηφία για να κυβερνήσετε τη χώρα μας; 
Ασφαλώς όχι. 
Με ποιο λοιπόν δικαίωμα μας ρίξατε στο αδηφάγο ΔΝΤ; 
Τώρα αποκαλύφθηκαν όλα. 
Πριν, με ψέματα αρπάξετε την εξουσία, τα είχατε όλα συμφωνημένα με όλους τους σημερινούς "δανειστές, σωτήρες μας".
Τώρα ζητάτε παράταση της "ζωής" της κυβέρνησης Παπαδήμου, με την ελπίδα ότι, αν περάσει αρκετός καιρός από τα "πεπραγμένα" σας, ο λαός θα ξεχάσει τις πολιτικές που έριξαν τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Και όπως λέει ένας Γάλλος πολιτικός, "όταν σπέρνεις φτώχεια, θερίζεις την οργή". 
Πάψτε πια να αναφέρεστε στην "ένδοξη" οικογένειά σας και τα όσα μάλιστα είχατε υποφέρει από χούντα κ.λπ. 
Και αυτή η αναφορά σας έγινε όταν μέσα στη Βουλή ήταν ο Μανώλης Γλέζος και ο Θεοδωράκης. Ντροπή. 
Αλλά, όπως λέει και ο Ευριπίδης, «...αιδώς δεν υπάρχει πια μέσα στη μεγάλη Ελλάδα, στα ουράνια έχει πετάξει...».
***
Κύριε Σαμαρά, μεγάλε μαχητή εναντίον του απεχθούς "Μνημονίου", πού χάθηκαν οι επαναστατικές δηλώσεις ότι δεν θα επιτρέψετε ποτέ να παραδοθεί η χώρα στο αντιλαϊκό Μνημόνιο που θα καταστρέψει τη χώρα μας; Τώρα αλλάξατε γνώμη; Το δεύτερο Μνημόνιο, που είναι χειρότερο και από το πρώτο, το ψηφίσατε και διαγράψατε από το κόμμα σας κορυφαία στελέχη της παράταξή σας γιατί ακολούθησαν αυτά που λέγατε εσείς πριν από λίγο καιρό.
Και όχι μόνο αυτό, και εσείς και ο ΓΑΠ στείλατε επιστολή ότι και μετά από τις εκλογές θα τηρήσετε τα συμφωνημένα. Είστε σίγουροι ότι ο λαός θα σας ξαναψηφίσει για να μας κυβερνήσετε;
Λυπάμαι, αλλά δυστυχώς δεν είστε σε θέση να καταλάβετε τι είδους διεργασίες γίνονται αυτό τον καιρό μέσα στην ελληνική κοινωνία. Η τελευταία σας πράξη και "νίκη" ήταν να διαγράψετε και οι δυο όσους δεν συμφώνησαν με τις επιλογές σας. 
Οι διαφωνούντες και διαγραφέντες τώρα του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ξέρουν ότι δεν ξεχνάμε ότι αυτοί πρώτοι άνοιξαν την "κερκόπορτα" για να περάσουν οι βάρβαροι δανειστές. Δεν ξεχνάμε το πόσο φανατικά χειροκροτούσατε και δοξάζατε τον καινούργιο "σωτήρα "(γράφε καταστροφέα) της χώρας. 
Και κάτι ακόμα: εσείς, τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας, κυβερνήσατε όλα αυτά τα χρόνια και οδηγήσατε τη χώρα στον σημερινό οικονομικό κατήφορο, για να την παραδώσετε τελικά στα ληστρικά εξευτελιστικά μνημόνια. Φτάνει πια, ώς εδώ.
***
Εάν δεν ξεσηκωθεί ο λαός και δεν ζητήσει τώρα εκλογές με αναλογική για να επιστρέψει η νομική ομαλότητα στην Ελλάδα και η δημοκρατία, είμαστε άξιοι της τύχης μας. Και χρεωμένα θα είναι ώς και τα δισέγγονά μας, και θα έχουμε παραδώσει την εθνική μας κυριαρχία στον "εντεταλμένο" που θα προτείνει η madam της γερμανικής δημοκρατίας, που δήλωσε στον σταθμό Deutsche Welle ότι καμιά χώρα δεν θα αφήσει να βγει από το ευρώ, προσέξτε το πρώτο πρόσωπο που χρησιμοποιεί. Κυρία, ξέρετε ότι χρωστάτε στην Ελλάδα περισσότερα δισεκατομμύρια απ' ό,τι είναι το σημερινό χρέος μας; Θα ξέρετε τι είπε ένας επιστήμονας Γερμανός: Εάν ζητήσουν οι Έλληνες αυτά που τους χρωστάμε, θα μας πάρουν και τα σώβρακα. 
Δεν θέλουμε τα σώβρακά τους. Θέλουμε να μας δώσουν αυτά που μας κλέψανε όταν ήταν κατακτητές στη χώρα μας. Καμιά φορά, όταν ακούω μερικούς Γερμανούς να καταφέρονται εναντίον μας ή και να γράφουν απαξιωτικά για μας, έχω την εντύπωση ότι μας τιμωρούν γιατί τα ναζιστικά στρατεύματα δεν καλοπέρασαν στη χώρα μας.
Κυρία Μέρκελ και κύριε Σόιμπλε, μας χρωστάτε, δεν σας χρωστάμε. Τώρα βρήκατε άλλο κόλπο για να μας εκβιάσετε: το δάνειο που έχει συμφωνηθεί να μας δώσετε, θα το δώσετε μετά τις εκλογές. Εκβιάζετε τον ελληνικό λαό να ψηφίσει τους μνημονιακούς, διαφορετικά δεν θα μας δώσετε δάνειο. Επέμβαση ξετσίπωτη.
Η ιστορία, αρχαία και πρόσφατη, διδάσκει ότι η υπεροψία και η αλαζονεία ανθρώπων και κρατών τούς οδηγούν στη δική τους καταστροφή. Περιτυλιγμένοι με τον μανδύα της αλαζονείας, χάνουν το ανθρώπινο μέτρο και έτσι αυτοκαταστρέφονται. 
Οι δικοί μας αρχαίοι τραγικοί με τα αθάνατα έργα τους αυτά διδάσκουν.
Τελικά, δεν θέλω να απαλύνω τα όσα γράφω για τους Γερμανούς, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πιστεύω στην ομαδική ενοχή κρατών και λαών. Φυσικά αυτοί που γράφουν, τα όσα γράφουν εναντίον μας, δεν εκπροσωπούν ολόκληρο τον γερμανικό λαό.
Εδώ και τώρα εκλογές με απλή αναλογική, για να αποφασίσουμε εμείς, ο λαός, για τις τύχες της πατρίδας μας.

* Η Ασπασία Παπαθανασίου είναι ηθοποιός
  Δημοσιεύτηκε στην ΑΥΓΗ 18/02/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: