Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Φθηνά τρόφιμα: «γιγαντώνεται» το κίνημα – Οι νέες πρωτοβουλίες

πηγή: econews.gr
Πάνω από 135 τόνοι πατάταςδιατέθηκαν το Σαββατοκύριακο σε Κατερίνη, Καβάλα και Δράμα, στο πλαίσιο του κινήματος που αναπτύσσεται, σε πανελλαδικό επίπεδο, για φθηνά τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το ethnos.gr, το Σάββατο στηνΚατερίνη διατέθηκαν, στην τιμή των 25 λεπτών το κιλό, 75 τόνοι πατάτας σε 1.082 οικογένειες.
Για τη διευκόλυνση καταναλωτών και παραγωγών, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας ανέπτυξε ηλεκτρονική βάση δεδομένων για παραγγελίες μέσω Διαδικτύου.
Ανάλογη πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και στη Δράμα, όμως η ζήτηση ήταν πολλαπλάσια της προσφοράς των 13 τόνων, οπότε η δράση επαναλήφθηκε την Κυριακή, με τη διάθεση 47 τόνωνπατάτας. Το ραντεβού ανανεώθηκε για το ερχόμενο Σάββατο.
Φθηνές πατάτες Νευροκοπίου διατέθηκαν και στην Καβάλα, στο κέντρο της πόλης αλλά και στο χωριό Αμυγδαλεώνας, όπου επικράτησε το αδιαχώρητο.
Τη «σκυτάλη» αναλαμβάνει σήμερα το ΑΠΘ, το οποίο θα διαθέσει 50 τόνους πατάτας στην πλατεία του Θεάτρου Δάσους στο Σέιχ Σου.
Σημειώνεται ότι το ερχόμενο Σάββατο θα διατεθούν εκατοντάδες τόνοι πατάτας σε Λάρισα, Βόλο, Βέροια και αλλού, ενώ εθελοντές που έχουν συμμετάσχει στη διοργάνωση «Κοινωνικών Παζαριών» στη Βόρεια Ελλάδα βρίσκονται σε επαφές με συλλόγους, ενώσεις πολιτών και δημάρχους, με στόχο τη διείσδυση του «κινήματος» για τα φθηνά αγροτικά προϊόντα και στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: