Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΔΝΤ: Ο «βιαστής» των κρατών και κάθε φτωχού Έθνους.

πηγή: pentapostagma.gr


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έχει δικαίως χαρακτηριστεί ως ένας από τους κύριους υποστηρικτές και προωθητές της παγκοσμιοποίησης.
Το ΔΝΤ είναι ένας διεθνής οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε στις 22 Ιουλίου του 1944 υπό την Συμφωνία Bretton Woods με επίσημο στόχο ‘’την σταθεροποίηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών και την αναδιάρθωση του διεθνούς συστήματος πληρωμών’’.

Ο στόχος όμως αυτό δεν αντιστοιχεί καθόλου στην πραγματικότητα: Ο εθνικός πλούτος των χωρών που έχουν δεχθεί βοήθεια από το ΔΝΤ απομυζείται από οικονομικά αρπακτικά και οι πόροι και ο πληθυσμός των χωρών μετατρέπονται σε θύματα της οικονομικής βοήθειας. 
Και, ακόμη πιο σημαντικό, το ΔΝΤ αποτελεί ένα ακόμη ξεκάθαρο εργαλείο του οικονομικού ιμπεριαλισμού των Η.Π.Α. Το πρώτο πείραμα σχηματισμού ενός κράτους που να βασίζεται στη νεοφιλελεύθερη ρύθμιση πραγματοποιήθηκε στη Χιλή το 1973 υπό την επέμβαση του ΔΝΤ, έπειτα από το αμερικανικά ελεγχόμενο πραξικόπημα (CIA, Χένρι Κίσιντζερ, πολυεθνικές εταιρίες) του Πινοσέτ εναντίον της δημοκρατικής κυβέρνησης του Σαλβαδόρ Αλιέντε..
Τα αποτελέσματα στην Χιλή ήταν η ιδιωτικοποίηση της εθνικής οικονομίας και η ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης ως πρώτο κύμα επιβολής των μέτρων του ΔΝΤ... 
Ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης της τελευταίας πενταετίας, ολοένα και περισσότερα έθνη στηρίζονται, καταναγκαστικά, πλέον προς το ΔΝΤ για οικονομική βοήθεια. 
Στην Σύνοδο των G-20 (20 ισχυρότερων χωρών) στο Λονδίνο το 2009, ο ρόλος του ΔΝΤ επεκτάθηκε και οι εξουσίες του ενισχύθηκαν. Υπήρξε, βέβαια, ελάχιστη αναφορά στις αποτυχημένες πολιτικές της, καθώς και στην αποτυχία προώθησης της ανάπτυξης και της δημοκρατίας ανά τον κόσμο. 
H “βοήθεια’’ που παρέχει το ΔΝΤ πραγματοποιείται με πολύ υψηλό κόστος. Το ΔΝΤ σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα κρατούν ομήρους τις εθνικές οικονομίες, τις εθνικές πολιτικές και την εθνική κυριαρχία.
Ως προϋπόθεση για την υπαγωγή στο πρόγραμμα του ΔΝΤ, είναι η υποτίμηση των εθνικών νομισμάτων. Στην πατρίδα μας, είχαμε μία ξεκάθαρη εσωτερική υποτίμηση του ευρώ.
Οι πολιτικές απασχόλησης, υγείας και παιδείας καθορίζονται στην χώρα μας πλέον κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος από την Τρόικα οδηγώντας τον λαό στην εξαθλίωση και την απόγνωση.
Επίσης, οι ιδιωτικοποιήσεις που παρατηρήθηκαν σε χώρες όπου υπήρξε η βοήθεια από το ΔΝΤ γίνονται σε ταχύτατο ρυθμό και στην Ελλάδα. Η περικοπή των δαπανών μετατρέπεται στην απόλυτη προτεραιότητα χωρίς υπολογισμό του κόστους στην ποιότητα ζωής των πολιτών και η δημοσιονομική πειθαρχία τίθεται ως απόλυτος στόχος ... 
Τα εργασιακά δικαιώματα δεν υφίστανται καν ως έννοια στις χώρες όπου ισχύει η παρέμβαση του ΔΝΤ, και οι διεθνείς κερδοσκόποι και οικονομικοί μεγαλοκαρχαρίες επωφελούνται εξόφθαλμα από τις κατεστραμμένες οικονομίες…
Η παγκόσμια ελίτ έχει ως όραμα έναν κόσμο δίχως σύνορα. Συνεχίζουν να προωθούν την ατζένται της παγκόσμιας διακυβέρνησης μέσω οργανισμών όπως το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα, τα Ηνωμένα Έθνη και μέσω εμπορικών συμφωνιών όπως η NAFTA. Είναι καθήκαν μας να αντισταθούμε στην τυρρανία της παγκοσμιοποίησης και να πολεμήσουμε για την επικράτηση της εθνικής κυριαρχίας – εάν θέλουμε να έχουμε μέλλον...

Δεν υπάρχουν σχόλια: