Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού 31 Ιουλίου - 7 Αυγούστου 2012


Saronic Chamber Music Festival
31 July - 7 August 2012
Galatas-Poros-Hydra-Spetses, Greece
Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
31 Ιουλίου - 7 Αυγούστου 2012
Γαλατάς-Πόρος-Ύδρα-Σπέτσες



Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Αργοσαρωνικού και το Leondari Ensemble επιστρέφουν στον κόλπο του Σαρωνικού το καλοκαίρι του 2012 από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβρη, σε συνεργασία και με το 2ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Ύδρας (Hydra Classical), που, επίσης, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2011, στο Ιστορικό Μουσείο-Αρχείο Ύδρας. Αρωγός των φεστιβάλ στάθηκε η τοπική κοινωνία των νησιών, η οποία συνέβαλε στην επιτυχέστατη διεξαγωγή τους.


Το Leondari Ensemble αποτελείται από διεθνώς βραβευμένους σολίστ κλασικής μουσικής, αποφοίτους μερικών από τις σημαντικότερες μουσικές ακαδημίες του κόσμου, όπως Curtis School of Music της Φιλαδέλφεια, Juilliard School της Νέας Υόρκης, Royal College of Music του Λονδίνου, Academy of Music Hanns Eisler του Βερολίνου, και οι οποίοι συνεργάζονται με διεθνούς φήμης ορχήστρες της Ευρώπης και της Αμερικής, όπως London Symphony Orchestra και Berlin Philharmonic, μεταξύ άλλων. Οι συνεργασίες του Leondari Ensemble ξεπερνούν τα όρια της Ευρώπης, και εκτείνονται από την Γερμανία, την Ελλάδα, την Αγγλία, την Τουρκία, την Αυστρία και την Σερβία, ως την Αυστραλία, τον Καναδά και την Αμερική. 


Στόχος του συνόλου είναι να κάνει την μουσική δωματίου προσιτή στο ευρύ κοινό, επιλέγοντας ένα κλασικό ρεπερτόριο υψηλών απαιτήσεων για να το μεταφέρει σε μικρές, τοπικές κοινωνίες, αποφορτισμένο από τη 'χειμωνιάτικη' ατμόσφαιρα των Ευρωπαϊκών αιθουσών. Το Φεστιβάλ Αργοσαρωνικού επιδιώκει, ταυτοχρόνως, να γίνει η αφορμή για την ανάπτυξη ενός πολιτιστικού τουρισμού σε αυτήν την υπέροχη περιοχή της Ελλάδας, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από μητροπολιτικά κέντρα.


Σε αυτή την ιδιαίτερη καλλιτεχνική συνάντηση, οι ξεχωριστές μουσικές επιρροές και αναφορές τόσο των καλλιτεχνών όσο και του κοινού, ενώνονται μέσα από την οικουμενική γλώσσα της κλασικής μουσικής. Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Αργοσαρωνικού, σε συνεργασία με το 2ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Ύδρας, θα παρουσιάσει περίπου επτά συναυλίες στον Γαλατά, τον Πόρο της Σπέτσες και την Ύδρα, με έργα Mozart, Schubert, Brahms, καθώς και συνθέσεις του Έλληνα, Νίκου Σκαλκώτα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συναυλίες και τους καλλιτέχνες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.leondari-ensemble.com





GALATAS - 31 JULY 2012
Mozart - Piano Trio in Bb, K. 502
Beethoven - Piano Quartet in Eb, Op. 16
Brahms - Piano Quintet in F min, Op. 34

POROS - 2 AUGUST 2012
Skalkottas - Seven Greek Dances
Mozart - Grande Sestetto Concertante, after Sinfonia Concertante, K. 364
Schubert - String Quintet in C, D. 956

POROS - 4 AUGUST 2012
Ravel - Sonata for Violin and Cello
Vivaldi - Concerto for 2 Cellos in G min, RV 531
Brahms - String Sextet in G, Op. 36

HYDRA - 5 AUGUST 2012
Mozart - Piano Trio in Bb, K. 502
Villa-Lobos - Assobio a Jato (The Jet Whistle) for Flute and Cello
Beethoven - Piano Quartet in Eb, Op. 16

SPETSES - 7 AUGUST 2012
Debussy - Syrinx
Villa-Lobos - Assobio a Jato (The Jet Whistle) for Flute and Cello
Beethoven - Serenade in D major, Op. 25
Ravel - Sonata for Violin and Cello
Mozart - Flute Quartet in D, K. 285

Δεν υπάρχουν σχόλια: