Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Επέστρεψε η έκπτωση 50% στα εισιτήρια της Hellenic Seaways στους μόνιμους κατοίκους της Ύδρας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ 


Ύδρα 13 Ιουλίου 2012 

                                                                        
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Επέστρεψε η έκπτωση 50% στα εισιτήρια της Hellenic Seaways στους μόνιμους κατοίκους της Ύδρας»

Ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες του Δημάρχου κ. Άγγελου Κοτρώνη, και των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, η Hellenic Seawaysεπανέφερε την έκπτωση 50% στην αξία των εισιτηρίων στις διαδρομές Ύδρα – Πειραιά και αντίστροφα, δύο φορές την εβδομάδα για τους μόνιμους κάτοικους της Ύδρας. 

Το ευεργέτημα αυτό είχε καταργηθεί προσφάτως και σε συνδυασμό με την αποδρομολόγηση του Flying Cat 2 είχε προκαλέσει την δυσαρέσκεια του επιβατηγού κοινού και την δημιουργία αρνητικών συνθηκών στην ήδη επιβαρυμένη από την οικονομική κρίση τουριστική περίοδο. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Δημάρχου όπου με επιστολή του επεσήμανε τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η εξέλιξη και ζητούσε σε πρώτη φάση την επιστροφή της έκπτωσης.

Ύστερα από την εξέλιξη αυτή ο Δήμαρχος σε δήλωσή του επεσήμανε:
«Το νησί μας ζώντας τις επιπτώσεις της γενικότερης κακής οικονομικής κατάστασης της χώρας δεν αντέχει σε περαιτέρω υποβάθμιση. Ύστερα από την κατάργηση της σύνδεσης μας με τον Πειραιά με συμβατικό πλοίο ήρθε και η πώληση του Flying Cat 2 και η αποδρομολόγηση του από τον Σαρωνικό. Όλα αυτά δημιουργούν πολύ κακές συνθήκες στο κύριο εισοδηματικό προϊόν των επαγγελματιών που είναι ο τουρισμός. Δημιουργούν επίσης πολύ κακές συνθήκες σε όλους τους κατοίκους δυσκολεύοντας στο μέγιστο την μετακίνηση τους προς και από την πρωτεύουσα.
Τουλάχιστον η έκπτωση στα εισιτήρια δίνει μια μικρή ανάσα σε όλους μας γιατί τις περισσότερες φορές μετακινούμαστε όχι για αναψυχή αλλά για εξυπηρέτηση ζωτικών αναγκών μας επειδή η μετακίνηση αυτή αφορά στην συναλλαγή μας με τις δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες έχουν συγκεντρωθεί όλες πια στην πρωτεύουσα.
Βέβαια δεν μένουμε μόνο σε αυτό, την Δευτέρα το απόγευμα έχουμε συνάντηση τα τρία νησιά, Ύδρα, Πόρος, Σπέτσες και το Δίκτυο Μικρών Νήσων με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλη για μια συζήτηση πάνω στις τελευταίες εξελίξεις και την υποβολή συνολικής πρότασης για την αντιμετώπιση της υποβάθμισης της γραμμής που μας συνδέει με την πρωτεύουσα, καθιστώντας την ουσιαστικά σε άγονη γραμμή.
Θα προσπαθήσουμε η συνάντηση αυτή να αποδώσει καρπούς. Ευχόμαστε ο Υπουργός να κατανοήσει τα προβλήματά μας και να βοηθήσει προς την σωστή κατεύθυνση.
Για όλα τα νεότερα θα σας κρατάμε ενήμερους

Από το Γραφείο Τύπου
ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ
Ύδρα 18040 - Τηλ. 22983 20 200 - 22980 52 210 - 22980 53 003 - Fax 22980 53 482

Δεν υπάρχουν σχόλια: