Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ 


Ύδρα 16 Ιουλίου 2012 

                                                                        
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο  Ναυτιλίας με τον Υπουργό κ. Μουσουρούλη  συμμετείχε ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος  Κοτρώνης και οΑντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Παστός.
Το θέμα αφορούσε στο γνωστό πλέον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την συρρίκνωση των δρομολογίων των πλοίων στον Σαρωνικό ύστερα από την πώληση και αποδρομολόγηση του  Flying Cat 2 από την πλοιοκτήτρια εταιρία.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του Υπουργείου, και συμμετείχαν εκτός του Δημάρχου και Αντιδημάρχου Ύδρας, ο  Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Δημήτρης Κατσικάρης, οι Δήμαρχοι Σπετσών κ.  Παναγιώτης Λυράκης, Πόρου κ. Δημήτρης Στρατηγός και Τροιζηνίας κ. Ιωάννης Σαμπάνηςμέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι φορέων.
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης ακούστηκαν οι απόψεις του Υπουργού και των εκπροσώπων των Δήμων και στην συνέχεια ο Υπουργός ζήτησε να έχει κατ’ ιδίαν συζήτηση με τους Δημάρχους, τον Αντιπεριφερειάρχη και τους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιριών που δραστηριοποιούνται στον Σαρωνικό.
Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Δήμαρχος Ύδρας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η σημερινή συνάντηση, στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήταν αναγκαία και επιβεβλημένη. Το σίγουρο είναι πως η επίλυση του προβλήματος δεν είναι άμεσα εφικτή. Το θετικό όμως είναι πως οι Δήμοι του Σαρωνικού είμαστε ενωμένοι σε κοινό μέτωπο, ζητώντας την άμεση πύκνωση των δρομολογίων για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί η αυξημένη ζήτηση που δημιουργήθηκε μετά την αποδρομολόγηση του Flying Cat 2. Επίσης επαναφέραμε το αίτημα για την επέκταση των δρομολογίων του συμβατικού πλοίου. Το θέμα σίγουρα δεν τελειώνει εδώ. Κατόπιν αιτήματος του Υπουργού είμαστε σε αναμονή των προτάσεων των εταιριών και θα επανέλθουμε σύντομα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.»


Από το Γραφείο Τύπου
ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ
Ύδρα 18040 - Τηλ. 22983 20 200 - 22980 52 210 - 22980 53 003 - Fax 22980 53 482


πηγή : Hydra Gr (facebook)
Από την σύσκεψη του Υπουργού με τους Δημάρχους του Σαρωνικού και την Αντιπεριφέρεια Νήσων.(foto: Hydra Gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: