Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Απαντητική επιστολή του Δημάρχου Ύδρας κ. Ά. Κοτρώνη προς τον Εμπορικό-Επαγγελματικό-Βιοτεχνικό Σύλλογο Ύδρας

Ύδρα  27 Ιουλίου 2012
Αριθ. Πρωτ. 5046


Προς τον 
Εμπορικό, Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Σύλλογο Ύδρας
Ύδρα


Αγαπητέ κ. Πρόεδρε και Αγαπητά Μέλη,



    Από την ιστοσελίδα της κ. Σοφίας Μωρές, “Ύδρα η Πατρίδα της ψυχής μου”, πληροφορήθηκα, μέσω του δικού σας δελτίου τύπου,  το ευγενικό καλωσόρισμα εκ μέρους του Συλλόγου σας, των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου “Azamara Quest”, με πλοίαρχο τον Βρετανό κ. Carl George Smith, στο νησί μας.
Για την πρωτοβουλία σας αυτή θερμά σας συγχαίρουμε.
Η άφιξη του μεγάλου αυτού κρουαζιερόπλοιου στην Ύδρα, είναι απόρροια των πολλών προσπαθειών που καταβάλλει ο Δήμος μας, για την τουριστική ανάπτυξη της Ύδρας και όχι μόνο.
Στις 4 Ιουνίου του 2011, μετά από δική μας πρόσκληση, επισκέφτηκε την Ύδρα αντιπροσωπεία της Ένωσης Λιμένων Μεσογείου, Μαύρης Θάλασσας (Med Cruise Association). Συνημμένα σας εσωκλείω το Δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει ο Δήμος μας στις 5 Ιουνίου 2011.        
          Σκοπός του Δήμου μας, ήταν να πείσουμε όλες τις μεγάλες εταιρίες να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα των τουριστικών προορισμών τους και το νησί μας. Όπως βλέπετε τα καταφέραμε.
Φέτος ήλθε δοκιμαστικά η εταιρία του Azamara Quest, έμειναν όλοι ενθουσιασμένοι από τις μοναδικότητες της Ύδρας και του χρόνου, έχοντας και την περιπόθητη σημαδούρα, (το έργο έχει όλες τις αδειοδοτήσεις και το φθινόπωρο δημοπρατείται), θα έχει και το νησί μας στο πρόγραμμά της, αφενός μεν διότι ξετρελαθήκαν με την Ύδρα, αφετέρου δε, διότι θα υπάρχει επί τέλους και σίγουρο αγκυροβόλειο, για την ασφαλή εν γένει πρόσδεση μεγάλων κρουαζιεροπλοίων. 
Οι προσπάθειες του Δήμου μας συνεχίζονται, για το καλό του επί πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένου στην τύχη του νησιού μας.
Ο επόμενος στόχος μας πρέπει τώρα να είναι η συμμετοχή του Δήμου μας, σε διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις, για την περαιτέρω προβολή του νησιού μας.
Όπως καλά γνωρίζετε, πέρσι έγιναν προσπάθειες και το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε απόφαση για την συμμετοχή του Δήμου μας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ του Βερολίνου. Με την επιστολή μας προς τον Σύλλογό σας με αρ. πρωτ. 623 13/2/2012, ζητήσαμε την συνδρομή και την βοήθειά σας στην όλη προσπάθεια. Δυστυχώς, δεν λάβαμε ποτέ προφορική ή γραπτή απάντηση και ως εκ τούτου το εγχείρημα δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί.
Οι Σύλλογοι και οι Φορείς του νησιού μας, οφείλουν και πρέπει να συμπαρασταθούν στις προσπάθειες αυτές και όχι να παραμένουν αδρανείς και απλοί παρατηρητές.
Εμείς και προσωπικά εγώ ως Δήμαρχος, έχω πολλές φορές δηλώσει, ότι είμαστε συμπαραστάτες και αρωγοί σε κάθε προσπάθεια των Συλλόγων και των Φορέων του νησιού μας, που αποσκοπεί στο καλό της Ύδρας.
Κάθε προσπάθεια που ενδεχομένως έχει σκοπό την ιδιοτέλεια και την προσωπική προβολή, μας βρίσκει απολύτως αντίθετους.
Αυτές οι τακτικές έφεραν την Ελλάδα, αλλά και την Ύδρα σε αυτή την απαράδεκτη σημερινή κατάσταση.
Μόνο με συλλογική δουλειά και πολλές προσπάθειες ο Τόπος μας θα βγει μπροστά και θα ξαναπάρει την θέση που του πρέπει.
Για άλλη μια φορά, αγαπητέ κ. Πρόεδρε και αγαπητά Μέλη του ιστορικού σας Συλλόγου, σας επισημαίνω ότι ο Δήμος μας και προσωπικά εγώ, θα είμαστε συμπαραστάτες σε κάθε προσπάθεια που σκοπό έχει το καλό του υπέροχου και μοναδικού νησιού μας.
Τέλος, σας δηλώνουμε  ότι είμαστε στη διάθεσή σας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε σχετικά με όλες τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος μας για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη του νησιού μας.


Με εκτίμηση,


          Άγγελος Λ. Κοτρώνης
          Δήμαρχος Ύδρας


πηγή: hydraspoliteia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: