Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Ύφεση έως το 2016 και... βλέπουμε!


πηγή: ΑΥΓΗ
Την πορεία της ελληνικής οικονομίας για τέσσερα ολόκληρα χρόνια θα σημαδέψουν τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση τον Αύγουστο, ικανοποιώντας τις αξιώσεις της τρόικας. 
Τα μέτρα δεν θα είναι μόνο τα πιο άγρια της μνημονιακής εποχής, αφού θα περιλαμβάνουν οριζόντιες περικοπές συντάξεων και απολύσεις με το τέχνασμα της εφεδρείας, αλλά θα οδηγήσουν και σε αφαίμαξη πόρων από την κοινωνία καταδικάζοντας την οικονομία σε υφεσιακή πορεία τουλάχιστον έως το 2016, όπως ομολογούν τώρα και οι κυβερνητικοί συνεταίροι.

Με τις σχεδιαζόμενες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις θα αφαιρεθούν από τη ζήτηση 5 δισ. ευρώ, ενώ άλλα 6,2 δισ. ευρώ θα αφαιρεθούν βίαια μέσω των νέων εκκαθαριστικών σημειωμάτων του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. 
Επίσης τον κύκλο της ύφεσης ενισχύει η περικοπή κατά 46,3% του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Αντιμέτωπη με την κοινωνική οργή, που αναμένεται να εκδηλωθεί το φθινόπωρο μηδενίζοντας το κοντέρ της περιόδου χάριτος, η κυβέρνηση προχωρεί σε σπασμωδικές κινήσεις, με πιο χαρακτηριστική τις ιδιωτικοποιήσεις, των οποίων ο κατάλογος "εμπλουτίστηκε" με τα ΕΛΤΑ και την ΕΛΒΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: