Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Μας γονατίζουν-Μέτρα φωτιά


πηγή: alterthess.gr
Μέτρα που οδηγούν έναν ολόκληρο λαό στα όρια της επιβίωσης παίρνει η κυβέρνηση, χωρίς να ακουμπά τα μεγάλα εισοδήματα και τους πλούσιους αυτής της χώρας, αλλά αντίθετα γονατίζει εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους. Τα μέτρα φαίνεται ότι έχουν κλειδώσει, οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης έχουν καμφθεί και πλέον μιλάμε για το μεγαλύτερο πρόγραμμα λιτότητας στη μεταπολιτευτική Ευρώπη.

Η ψήφιση των μέτρων αναμένεται να γίνει μέσω του προυπολογισμού, προκειμένου να μην υπάρξουν απώλειες βουλευτών.
Μόνο οι περικοπές στο Δημόσιο θα αγγίξουν τα 3,3 δισ. ευρώ. Οι μειώσεις αυτές θα προέλθουν από μειώσεις 12% στα ειδικά μισθολόγια και την εξοικονόμηση 360 εκατομμυρίων, ενώ άλλα 339 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται ότι θα είναι το κέρδος του κράτους (και οι αντίστοιχες απώλειες των πολιτών) από την περικοπή των δώρων (13ος και 14ος μισθός)

Παράλληλα οι περικοπές μέσω νέου μισθολογίου θα έρθουν έναν χρόνο νωρίτερα και έτσι με την αύξηση των ορίων ωρίμανσης και τις μειώσεις στα υψηλόβαθμα κλιμάκια θα εξοικονομηθούν, λέει το οικονομικό επιτελείο, άλλα 120 εκατομμύρια.

Οι μειώσεις στους μισθούς των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ κατά 30% θα σημάνει μείωση των αποδοχών 68.000 ατόμων ενώ παράλληλα αναμένεται μείωαη κατά 274 εκατομμύρια μέσα στα επόμενα δύο χρόνια μαζί με τη μείωση των χρηματοδοτήσεων προς τις επιχειρήσεις.

Μένει στο τραπέζι η εφεδρεία 30.000-35.000 υπαλλήλων και το οικονομικό επιτελείο πιστεύει ότι με τη μείωση κατά 25% στους μισθούς αυτών των ατόμων θα εξοικονομήσει άλλα 167 εκατομμύρια ευρώ.
Σχηματικά τα μέτρα που θα προκύψουν σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος αφορούν:
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. Μειώσεις 2-10% σε όλες άνω των 1.000€. «Ψαλίδι» σε εφάπαξ και αποδοχές αποστράτων
ΜΙΣΘΟΙ. Συμπίεση αποδοχών με το νέο μισθολόγιο στις ΔΕΚΟ. Απώλειες 360 εκατ. στα ειδικά μισθολόγια
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ. Κατάργηση εποχικών επιδομάτων ανεργίας. Από κόσκινο αναπηρικά και οικογενειακά. ΕΚΑΣ μόνο σε όσους είναι άνω των 64 ετών
ΠΑΙΔΕΙΑ. Αύξηση ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών. Δίδακτρα σε όλα τα μεταπτυχιακά
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ . Αύξηση κομίστρων

ΑΓΡΟΤΕΣ. Μείωση επιστροφής του ΦΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: