Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Νέο συλλαλητήριο την Κυριακή σε Σύνταγμα - Βουλή από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ


πηγή: ΑΥΓΗ
Με παρακαταθήκη το μεγάλο συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, τα συνδικάτα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους προχωρώντας σε νέο συλλαλητήριο την Κυριακή το απόγευμα στις 17.00 στο Σύνταγμα, αντιδρώντας στην ψήφιση του πιο σκληρού μεταπολεμικά προϋπολογισμού, λιτότητας, φόρων και ανεργίας.


ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλώντας στο συλλαλητήριο της Κυριακής δηλώνουν ότι "η απαίτηση των εργαζομένων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας είναι να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές λιτότητας και ανεργίας", ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζουν τη νέα απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, ημέρα πανευρωπαϊκής κινητοποίησης κατά των Μνημονίων και των καταστροφικών πολιτικών λιτότητας που επιλέγουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία και στις δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις (η Αυτόνομη Παρέμβαση έχει καταθέσει πρόταση για διεξαγωγή 24ωρης Γενικής Απεργίας την Τετάρτη), την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας (12.00-15.00) και συλλαλητήριο στις 13.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος. "Τα συνδικάτα και η κοινωνία ενώνουν τη φωνή διαμαρτυρίας τους με την υπόλοιπη Ευρώπη με στόχο την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες έχουν μετατρέψει μια ολόκληρη ήπειρο σε Ένωση ανεργίας και φτώχειας".

Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ανέργους, συνταξιούχους που έδωσαν μεγάλο "παρών" στην Πλατεία Συντάγματος και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας για να διαμαρτυρηθούν για τις καταστροφικές πολιτικές που υπαγορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εφαρμόζονται, σε βάρος της κοινωνίας, από την ελληνική κυβέρνηση σε συμφωνία με την τρόικα. "Όλοι μαζί στείλαμε μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και στα επώδυνα, επαχθέστατα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο και στον καταστροφικό προϋπολογισμό λιτότητας και διάλυσης του κοινωνικού κράτους, στις δραματικές περικοπές που προβλέπονται να φθάσουν τα 19 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία, στις νέες απολύσεις και διώξεις από το Δημόσιο, στον ενταφιασμό των εργασιακών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: