Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΥΔΡΑΣ: Ανακοίνωση για Λιμάνι Μετοχιού


Ύδρα, Νοέμβριος 2012


Το Μετόχι είναι η πιο παραγωγική επένδυση της Ύδρας, ο δρόμος του  μεταξιού, όπως έχουμε πει από την αρχή. Από την κατασκευή του λιμανιού ισχυρό συμφέρον θα έχει και η Ερμιονίδα.


Φίλες και φίλοι,
Καταδικάζουμε τις  αποδοκιμασίες μερίδας κατοίκων της Ερμιόνης, εναντίον της επιτροπής του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου Ύδρας.
Τέτοιες εκδηλώσεις είχαμε δει στο παρελθόν και στην Ύδρα με κάκιστα αποτελέσματα και με την απομόνωση των πρωταιτίων από τον Υδραϊκό λαό.
ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΜΑΧΗΣ  ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΤΥΧΟΝ  ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΔΛΤΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΩΝ  ΚΕΡΔΩΝ. ΤΕΤΟΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΒΑΣΗ, ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΟΔΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ.
Προτείνουμε:
1)Διαπαραταξιακή πενταμελή Επιτροπή με εξουσιοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο  για συγκεκριμένες στρατηγικές κινήσεις
2) Συναγερμό των πραγματικών φίλων του νησιού για κάθε βοήθεια στην πενταμελή Επιτροπή.
Απευθύνουμε έκκληση στον φίλο γιατρό Δήμαρχο  του Κρανιδίου,κ. Σφυρή να επαναφέρει προς συζήτηση για νέα απόφαση το θέμα Μετόχι, στο Δημοτικό του Συμβούλιο.
Με το Κρανίδι και την Ερμιόνη  μας συνδέουν ιδιαίτεροι, ακατάλυτοι ιστορικοί και πολιτιστικοί δεσμοί. Στο πρόσφατο παρελθόν δεκάδες φορές η τηλεόραση της Αργολίδας προέβαλε το ντοκυμανταίρ του Συλλόγου Οικολόγων Ύδρας « ‘Ύδρα-Δοκός, 6.000 χρόνια Πολιτισμός» που το παρακολούθησαν χιλιάδες κάτοικοι και φίλοι της Αργολίδας, στο οποίο αποδεικνύονται οι ιστορικοί δεσμοί Ύδρας, Δοκού, Ερμιονίδας.

Χίλιοι και πλέον πολίτες  παρακολούθησαν το ντοκυμανταίρ αυτό σε ειδική εκδήλωση στο λιμάνι του Πόρτο Χελίου, παρουσία  σας κύριε Δήμαρχε, με ομιλητές τον Άδωνι Κύρου και τον Μανόλη Τσακίρη.

Ο Δήμος Ύδρας, σε αντίθετη περίπτωση, έχει όλο το δικαίωμα να προσφύγει σε ανώτατους θεσμικούς φορείς προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο του λιμανιού στο Μετόχι, με γνώμονα πάντα το συμφέρον και της Ερμιονίδας και της Ύδρας.

Την αλυσίδα Μετόχι-Ύδρα-Ερμιόνη  δεν πρέπει να την σπάσει καμμία σκοπιμότητα ή αδεξιότητα!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΥΔΡΑΣ
Ο Επικεφαλής
Μανόλης Τσακίρης
Γραμματέας  του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας
Μέλος του  ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου Ύδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: