Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Πεζοπορικές διαδρομές-Σήμανση των μονοπατιών της Ύδρας



 πηγή: ΥΔΡΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ο Δήμος Ύδρας έφερε σε πέρας ένα πολύ χρήσιμο έργο που θα ωφελήσει πέρα των κατοίκων του νησιού, τους επισκέπτες περιπατητές και πεζοπόρους των μονοπατιών της Ύδρας.
Αποτύπωσε και χαρτογράφησε τα πανάρχαια μονοπάτια του νησιού σε χάρτη ώστε να γνωρίζει ο κάθε επισκέπτης που και πως θα τα βρει και επιπλέον τοποθέτησε  σημάνσεις ώστε οι πεζοπόροι να μην χάνονται και να βρίσκουν εύκολα τα μονοπάτια και τις περιοχές που θέλουν να επισκεφτούν.
Ο χάρτης που δείχνει τα χαρτογραφημένα μονοπάτια βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του λιμανιού (όπως και σε άλλα σημεία) και περιέχει το Οδικό δίκτυο (μονοπάτια κλπ), Υδρογραφία, ανάγλυφο του εδάφους, βλάστηση, μνημεία, εκκλησίες, τουριστική υποδομή.
Οι σημάνσεις για τα μονοπάτια είναι πολύ κομψές με κίτρινο χρώμα που γίνονται εύκολα αντιληπτές από του πεζοπόρους.
Η χαρτογράφηση των μονοπατιών της Ύδρας, οι πεζοπορικές διαδρομές που αυτά προσφέρουν και η σήμανση τους είναι ένα έργο που θα προσελκύσει πεζοπόρους –πέρα από την Ελλάδα- και απ’ όλο τον κόσμο.
Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Ύδρας κ. Άγγελο Λ. Κοτρώνη όπως και στους συνεργάτες του που έφεραν σε πέρας ένα έργο που θα βοηθήσει και θα προσφέρει στην τουριστική υποδομή του νησιού μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: