Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Ύδρα, 6 Νοεμβρίου 2012


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου 2012, η Δημοτική παράταξη του κ. Κοτρώνη, αναγκάστηκε να θέσει σε συζήτηση την πρότασή μου για τη δημιουργία Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεωνστο Νησί μας. Αφορμή για την πρότασή μου αυτή, ήταν η δυσφήμιση που υπέστη η Ύδρα από τα γεγονότα του καλοκαιριού.
Δεν θέλησα να υποκαταστήσω το Δημοτικό Συμβούλιο με αυτή την πρόταση, όπως έλεγε ωρυόμενος ο κύριος Δήμαρχος. Πρόθεσή μου ήταν να δημιουργηθεί ένα άτυπο όργανο με τη συμμετοχή όλων, ακόμα και των φορέων του νησιού, για να αντιμετωπίζουμε με επιτυχία ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον.
Με εξέπληξε όχι τόσο η άρνηση του κ. Κοτρώνη και της ομάδας του, αλλά ο βίαιος τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν αυτή τη συναινετική και προωθημένη πρόταση. Φυσικά την καταψήφισαν.
Δυσάρεστη εντύπωση όμως προκάλεσε ο αυταρχισμός του κ. Κοτρώνη, που έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι αν το δημοτικό συμβούλιο εγκρίνει την πρότασή μου για να δημιουργηθεί Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων, ο ίδιος δεν θα συμμετάσχει σε «ένδειξη διαμαρτυρίας».
Αυτές οι αντιλήψεις ανήκουν σε άλλες  εποχές, περασμένες, που κανείς δεν θέλει να θυμάται. Απεικονίζουν όμως και την αριστοκρατική αντίληψη του σημερινού δημάρχου.
Η πρωτοφανής αυτή τοποθέτηση αλλά και η συμπεριφορά του  αποδεικνύουν ότι η Ύδρα έχει ένα  Δήμαρχο κατώτερο των περιστάσεων  που δεν αντιλαμβάνεται τα μηνύματα των καιρών. Δεν μπορεί να καταλάβει το αυτονόητο.  Ότι κανείς δεν μπορεί μόνος του ή στηριζόμενος σε μία μικρή ομάδα συγγενών και φίλων να πετύχει. Η Ύδρα τους χρειάζεται και μας χρειάζεται όλους.
Ο κ. Κοτρώνης πιστεύει ότι αντιμετώπισε επιτυχώς,με μία συνέντευξη σε Αυστριακή εφημερίδα, τη δυσφήμιση που υπέστη η Ύδρα το καλοκαίρι από τα γνωστά γεγονότα. Ως επιχείρημα χρησιμοποίησε και ένα καπελλάκι που του έστειλαν δώρο από την Αυστρία. Όλα αυτά θα ήταν κωμικά αν δεν ήταν θλιβερά.
Οφείλω να του πω ότι  η διαχείριση της κρίσης από την  πλευρά του ήταν ατυχής και δεν μπορεί να υπερηφανεύεται. Η τηλεοπτική του εμφάνιση στη ΝΕΤ ήταν παράδειγμα προς αποφυγή. Ο κρυπτόμενος Δήμαρχος έπρεπε να είχε αναλάβει απο την πρώτη στιγμή πρωτοβουλία για να εκτονωθεί η ένταση, να μην πάρει τις διαστάσεις που πήρε. Αν ήξερε και αν ήθελε να συνεργαστεί με όλους μας, με όλους τους φορείς και τους ενεργούς πολίτες της Ύδρας, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Η Ύδρα δεν θα είχε υποστεί τη δυσφήμιση που υπέστη.
Ο κ. Δήμαρχος θέλει να συνεχίσει τη μοναχική του πορεία. Τον αφήνουμε στο δρόμο του. Η Ύδρα όμως θέλει να χαράξει μία νέα πορεία,να ανοίξει νέους δρόμους, με νέους ανθρώπους που πιστεύουν στη συνεργασία και στη Δημοκρατία.



Γιάννης Γκ. Βούλγαρης,
Πολιτικός Μηχανικός  τ.ε.
Δημοτικός Σύμβουλος  Ύδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: