Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ: ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΟ. ΛΥΣΗ ΕΩΣ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΖΗΤΕΙ Η ΕΕ


∆ιάλογο για το ακτοπλοϊκό ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Φέρνει καρπούς η µάχη όσων έκαναν ευρωπαϊκό θέµα την κατάσταση του ακτοπλοϊκού στην χώρα µας και ανάµεσα σε αυτούς και το Ελληνικό ∆ίκτυο Μικρών Νησιών.
Παρουσίαση του προβλήµατος σε όλα τα αρµόδια όργανα της ελληνικής πολιτείας αλλά και των ευρωπαϊκών οργάνων είχε κάνει στόχο του εδώ και καιρό το Ε∆ΜΝ.
∆ιάλογο για το Ακτοπλοϊκό και  κατάθεση βιώσιµης λύσης έως το Μάρτιο του 2013 έθεσε όρο η τρόικα και η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελληνική κυβέρνηση.
∆ίχως την ενεργή συµβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης το ακτοπλοϊκό στη πατρίδα µας δεν πρόκειται να λυθεί και αυτή η πίεση της τρόικας σήµερα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Το Ελληνικό ∆ίκτυο Μικρών Νησιών νοιώθει δικαιωµένο για όλους τους αγώνες του και τις προσπάθειες για την επίλυση του ακτοπλοϊκού. Θέλουµε πολύ δρόµο ακόµα.
Η συνέχιση του αγώνα περνά στις τοπικές αυτοδιοικήσεις, οι οποίες µε γνώση επιµονή και θέληση µπορούν και πρέπει να δικαιώσουν τόσο το ρόλο τους όσο και το στόχο τους πού είναι η ανάπτυξη και διατήρηση των νησιών µας.
Τούτη την στιγµή είναι αναγκαίο, όσο ποτέ άλλοτε η τοπική αυτοδιοίκηση να πάρει το ρόλο πού οφείλει και σε αγαστή συνεργασία µε όλους τους φορείς να οδηγηθεί στη λύση πού αξίζει σε κάθε τόπο.
Η Ευρωπαϊκή πολιτεία, ως βασικός άξονας πίεσης αλλά και προοπτικής ανάπτυξης των νησιών µας, βρίσκετε στη θέση και έµπρακτα αποδεικνύει, ότι θέλει να δοθεί ένα τέλος στο ακτοπλοϊκό πρόβληµα.
∆εν πρέπει να δοθούν λύσεις ασπιρίνης αλλά µόνιµης βιώσιµης λύσης του προβλήµατος.
Το ακτοπλοϊκό, πρόβληµα το οποίο το έχουµε κάνει ως Ε∆ΜΝ σηµαία µας, δεν είναι απλό πρόβληµα µεταφοράς ευρωπαίων πολιτών, από ένα σηµείο της ΕΕ σε άλλο.
Είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη της διατήρησης ευρωπαϊκών κεκτηµένων, ευρωπαϊκών συνόρων και πυλώνας βασικών ευρωπαϊκών δικαιωµάτων.
Καλούµε όσους φορείς και δήµους δεν έχουν ασχοληθεί ακόµα ενεργά και σε βάθος µε το ακτοπλοϊκό, να το κάνουν άµεσα για το καλό του τόπου τους.
Το Ε∆ΜΝ µε αίσθηση ευθύνης αλλά και ικανοποίησης πού έφτασε ένα τόσο σηµαντικό θέµα για τα νησιά µας ως εδώ, θα συνεχίσει επικουρικά να στέκεται δίπλα στις µικρονησιωτικές κοινωνίες για το καλό όλων µας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: