Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Στο ΤΑΙΠΕΔ το ΣΕΦ και 300 ακίνητα – «φιλέτα» του Δημοσίου

πηγή: TVXS
Περίπου 300 ακίνητα - «φιλέτα» του Δημοσίου πέρασαν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), σύμφωνα με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ανάμεσα στα ακίνητα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ κτίρια της ΕΡΤ, τεράστιες τουριστικές εκτάσεις στο Αιγαίο και στο Ιόνιο (Ρόδο, Κέρκυρα, κλπ), κάμπινγκ ανά την Ελλάδα, εγκαταστάσεις ιαματικών λουτρών σε Αιδηψό, Καμμένα Βούρλα, κλπ.

Ειδικότερα, μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ το δικαίωμα παραχώρησης του ΣΕΦ σε τρίτους, «μέσω σύμβασης, κάθε δικαιώματος, αποκλειστικής ή μη, χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης, εκμετάλλευσης και αξιοποίησης και γενικώς κάθε είδους περιουσιακής φύσης δικαιωμάτων, κεκτημένων οικονομικών συμφερόντων, άυλων δικαιωμάτων και δικαιωμάτων λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης των υποδομών» όπως αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης.

Επίσης, μεταβιβάστηκε το δικαίωμα της επιφανείας στην έκταση του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγ. Κοσμά (εξαιρουμένων του αιγιαλού και της παραλίας) του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας (ΕΑΚΝ) Αγίου Κοσμά Αττικής, καθώς και του πρώην Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας (Μαρίνα) Αγ. Κοσμά Αττικής, αλλά και του ακινήτου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού.

Με βάση την ίδια απόφαση, μεταβιβάζονται ο πρώην εργοταξιακός χώρος για τη ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου, τα Ξε, Δελφών, Αράχωβας και Καρτερού νία Βυτίνας Ηρακλείου, το ξενοδοχείο «Λητώ» στη Μύκονο, οικία στην οδό Μητροπόλεως στην Αθήνα, το «Κτήμα Ζαχάρως» στην Ηλεία, το «Κτήμα Καραθώνα» στο Ναύπλιο, ακίνητο στο Πήλιο καθώς και 228 μικρότερα οικόπεδα ανά την Ελλάδα (αρκετά από τα οποία διαθέτουν και κτίσματα).

Μεταξύ άλλων μεταφέρθηκαν Γεωτεμάχια στη θέση «Σαμπάριζα» ή «Πηγάδια» της Κοινότητας Θερμησίας, του Δήμου Ερμιονίδος της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια: