Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Εγκαινιάστηκε ο δεύτερος διεθνής επιβατικός σταθμός κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά

πηγή: ΑΥΓΗ
Εγκαινιάστηκε σήμερα ο δεύτερος διεθνής επιβατικός σταθμός κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά με την ονομασία "Θεμιστοκλής".
Το έργο έγινε με ίδια κεφάλαια του ΟΛΠ Α.Ε, έχει έκταση στεγασμένων χώρων 5.600 τ.μ. και άμεσου περιβάλλοντος χώρου 9.000 τ.μ., δαπάνης 4,2 εκατ. ευρώ. Ο δεύτερος σταθμός κρουαζιέρας μαζί με τον πρώτο θα μπορεί να εξυπηρετεί ταυτόχρονα 25.000 επιβάτες ημερησίως, ενώ μέχρι το τέλος του 2013 θα έχει ολοκληρωθεί ο Γ' Σταθμός Επιβατών Κρουαζιέρας "Άγιος Νικόλαος" έκτασης 3.500 τ.μ., παράλληλα με το λιμάνι κρουαζιέρας της Ακτής Μιαούλη.


Ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. Γιώργος Ανωμερίτης, που μαζί με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Κωστή Μουσούλη, έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων τόνισε πως: ‘‘Το λιμάνι του Πειραιά είναι ο κύριος κόμβος των λιμένων κρουαζιέρας της χώρας μας και το σημαντικότερο λιμάνι κρουαζιέρας της Ανατολικής Μεσογείου [...] Το 2013 θα είναι μια ακόμη καλή χρονιά για την κρουαζιέρα στα ελληνικά λιμάνια, αφού ήδη στο α' τετράμηνο του έτους η αύξηση επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά ανέρχεται σε 25%".
Στα εγκαίνια του σταθμού κρουαζιέρας παρέστησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη, παρουσία του Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, των πρώην Υπουργών κ.κ. Λούκας Κατσέλη και Ι. Διαμαντίδη, του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Ι. Τραγάκη, των βουλευτών Πειραιά κ.κ. Αν. Νεράντζη (ΝΔ), Μ. Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ), Βαμβακά Ευγενίας (ΣΥΡΙΖΑ), του Δημάρχου Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκου, του Γενικού Γραμματέα κ. Αθ. Χριστόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Στ. Χρήστου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Β. Κορκίδη, του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Ε.Ν. κ. Γ. Βλάχου, των Προέδρων των Ενώσεων Ακτοπλοΐας και Κρουαζιέρας, των Ναυτιλιακών Εταιριών και των Νηογνωμόνων, του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Στέλιου Μανουσάκη, εκπροσώπων όλων των Γραφείων των Εταιριών Κρουαζιέρας, των πρώην Πρόεδρων και Δ/ντών του ΟΛΠ κ.κ. Γ. Πρασιανάκη, Σπ. Στάλια και Ν. Αναστασόπουλου, του Αρχηγείου Λ. Σ. και του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά κ. Σαρηγιάννη, των Τελωνειακών Αρχών Πειραιά και της Αστυνομίας Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: