Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Θοδωρής Δρίτσας: Πρόκληση οι νέες – μέσα σε 10 μήνες – αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας

Με αφορμή την Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτη που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 1772/23-7-2013) με την οποία αναπροσαρμόζονται ή και αυξάνονται οι ναύλοι επιβατών και οχημάτων σε μια σειρά από ακτοπλοϊκές γραμμές, όπου ισχύει η ανώτατη επιτρεπόμενη τιμολόγηση ο βουλευτής Α’ Πειραιά και Νησιών του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας 
δήλωσε τα εξής :

«Αποτελεί πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα και στους νησιώτες η δεύτερη αύξηση μέσα σε λιγότερο από 10 μήνες στα ναύλα των πλοίων, που εκτελούν δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό και σε μια σειρά από τοπικές γραμμές σε όλη την Ελλάδα.

Αυτές οι γραμμές έχουν χαρακτήρα αστικής συγκοινωνίας και οι διαδοχικές αυξήσεις, προσθέτουν ένα ακόμα δυσβάστακτο χαράτσι.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για να προσφέρει ένα ακόμα δώρο στις ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν διστάζει να εκδώσει την σχετική απόφαση μέσα στο καλοκαίρι, που διακινείται ακόμα περισσότερος κόσμος και χωρίς να προηγηθεί καμία ανακοίνωση, ώστε να μην προλάβουν οι επιβάτες να προεκδώσουν εισιτήρια !

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση επιλέγει την εξυπηρέτηση οργανωμένων συμφερόντων με επιβάρυνση των πολιτών, αντί της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος.

Πρέπει ακόμα να σημειώσουμε πως οι ακτοπλόοι με πρόσφατη επίσημη ανακοίνωσή τους είχαν ζητήσει κυβερνητική παρέμβαση για τον έλεγχο των τιμών καυσίμων και μείωση του Φ.Π.Α. στα εισιτήρια. Δημοσίως τουλάχιστον δεν είχαν ζητήσει – ή δεν είχαν τολμήσει να ζητήσουν – αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων. Ο Υπουργός, όμως, τους τις έδωσε. Γαλαντόμος !

Εύκολα τέλος γίνεται αντιληπτό από το χρόνο της απόφασης, λίγο πριν μπει ο Αύγουστος, ότι αυτές οι αυξήσεις και πρόσθετο εμπόδιο θα αποτελέσουν για τα λαϊκά στρώματα να κάνουν έστω λίγες μέρες διακοπές σε κοντινά νησιά, αλλά και πρόσθετο πλήγμα θα επιφέρουν στον εσωτερικό τουρισμό.»

πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: