Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΑΣ: Δελτίο Τύπου Έκθεσης Φάρων

Με απόλυτη επιτυχία εγκαινιάσθηκε το Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013 και ώρα 8.30 μμ., η έκθεση «Φάροι του Κόσμου» η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας στα πλαίσια των «Κουντουριωτείων 2013».


Η εντυπωσιακή βραδιά των εγκαινίων  ξεκίνησε με την εισήγηση της Διευθύντριας του Ιστορικού Αρχείου Μουσείου Ύδρας κ. Κωνσταντίνας Αδαμοπούλου, η οποία καλωσόρισε τους καλεσμένους και συντόνισε τις εισηγήσεις των ομιλητών. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι χαιρετισμοί: του Δημάρχου Ύδρας κ. Άγγελου Κοτρώνη ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές και ιδιαίτερα τον Συλλέκτη και Φιλοτελιστή Κωνσταντίνο Κορρέ για την μοναδική και πολύτιμη συλλογή του και του Αρχιπλοιάρχου Π.Ν.  ε.α. και Προέδρου του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης κ. Εμμανουήλ Πετράκη, ο οποίος εκθειάζοντας τον συνεχή και ενεργό ρόλο του ΙΑΜΥ σε ό,τι αφορά τον πολιτισμό και την αγαστή συνεργασία του σε όλους τους τομείς με το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, πρότεινε την αδελφοποίηση όλων των Ναυτικών Μουσείων της Ελλάδας. Στην συνέχεια ο συλλέκτης κ. Κορρές σε ομιλία του παρουσίασε την συλλογή του, δίνοντας πληροφορίες για το πώς την απέκτησε και την εμπλούτισε,  προβάλλοντας ταυτόχρονα στην οθόνη δείγματα γραμματοσήμων Φάρων. Τέλος ο Διοικητής της Υπηρεσίας Φάρων, Αρχιπλοίαρχος (Μ) Π.Ν. κ.Κωνσταντίνος Μανωλιουδάκης, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην σημαντικότητα ύπαρ ξης των φάρων και στην πολύτιμη συνεισφορά της   Υπηρεσίας Φάρων για την διατήρησή των πέτρινων Φάρων της χώρας μας.   
Η βραδιά έκλεισε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων ανάμεσα στα δύο Μουσεία, τον Δήμο Ύδρας και το Πολεμικό Ναυτικό και με ξενάγηση στην πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση όπου, εκτός των άλλων, την παράσταση «έκλεψαν» τέσσερεις εντυπωσιακοί πίνακες του συλλέκτη, φτιαγμένοι από χιλιάδες κομματάκια γραμματοσήμων. Η όμορφη βραδιά έκλεισε με ένα εξαιρετικό κέρασμα  όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πλούσια Κρητικά εδέσματα.
Τα εγκαίνια της έκθεσης τίμησαν εκτός  των άλλων ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης, οι Αντιδήμαρχοι κ. κ. Λουκία Λούλου και Τάσος Σωτηρόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Μαρκαντώνης, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κώστας Αναστόπουλος, Ευστάθιος Γιώργας, Αναστασία Μαυρομάτη και Νίκος Κουκουδάκης, ο Ειδικός Σύμβουλος των ΕΛ.ΤΑ. κ. Μωϋσής Κωνσταντίνης, ο Διευθυντής των ΕΛ.ΤΑ. Πειραιά κ. Αναστάσιος Ακριβιάδης, η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος κα. Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη, ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, ο Λιμενάρχης Ύδρας Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. Αλεξίου Νικόλαος, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Υποπλοίαρχος Λ.Σ. Κόκκιος Ιωάννης, ο τ. Διοικητής της 5ης Μεραρχίας Κρήτης στρατηγός Γεώργιος Στρατηδάκης, ο Γ. Γραμματέας της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και Πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη κ. Πάνος Λασκαρίδης, η Πρόεδρος της εταιρείας Ε. Ι. Παπαδοπούλου ΑΕ κα. Ιωάννα Παπαδοπούλου, ο Αντιναύαρχοι Π.Ν. ε.α. κ. Δημήτριος Λισμάνης και Ιωάννης Παλούμπης, η εκδότρια και διευθύντρια της τοπικής εφημερίδας «Η Φωνή της Ύδρας» κα Ελένη Χριστοδούλου, ο εκδότης της τοπικής εφημερίδας «ο Μπουρλοτιέρης» κ. Γιάννης Θεολογίτης, η εκ Σπετσών ερμηνεύτρια  παραδοσιακών τραγουδιών κα. Ελευθερία Κόχειλα και πολλοί φίλοι εκ Κρήτης καθώς και αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού.
Η έκθεση «Φάροι του Κόσμου» θα διαρκέσει έως  το τέλος του Σεπτεμβρίου. Ώρες επισκέψεων 9.00 – 4.00 και 7.30 – 9.30.

Δεν υπάρχουν σχόλια: