Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ρ.Δούρου: "Να μην περάσει το ξεπούλημα του λιμανιού της Ύδρας

πηγή: left.gr

Δήλωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιας Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα τη «Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έργων Ανάπτυξης Λιμένα Ύδρας»

«Η παράδοση του λιμανιού της Ύδρας από την κυβέρνηση, το ΤΑΙΠΕΔ και την Τρόικα σε ιδιωτικά συμφέροντα δεν πρέπει να περάσει. Γιατί αγνοεί προκλητικά τον ιδιαίτερο χαρακτήρα, σε αρχιτεκτονικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό επίπεδο της Ύδρας, γιατί θέτει σε κίνδυνο τις υφιστάμενες λιμενικές της υποδομές, γιατί αγνοεί την απόφαση του Δήμου Ύδρας, γιατί αγνοεί τις καταγγελίες του συνόλου των φορέων του νησιού, γιατί αγνοεί τους πολίτες. Γιατί αγνοεί το δημόσιο συμφέρον.
Το δημόσιο συμφέρον που δεν εξυπηρετείται από τα ιδιωτικά συμφέροντα που επιδιώκουν μεγιστοποίηση των κερδών τους με το μικρότερο κόστος, στο γνωστό πλαίσιο της ‘αναπτυξιακής συνταγής’ ιδιωτικοποίησης των κερδών και δημοσιοποίησης των ζημιών.
Αυτή η εξέλιξη θα μας βρει απέναντί της. Μαζί με τις τοπικές κοινωνίες και τις Δημοτικές Αρχές δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα του λιμανιού της Ύδρας καθώς κι εκείνων του Αλίμου, του Πόρου, και της Νέας Επιδαύρου όπως και 46 μικρών λιμανιών και μαρίνων. Γιατί το μέλλον της Περιφέρειας Αττικής περνά από τον δημόσιο έλεγχο των λιμανιών που συμβάλλουν σε βιώσιμη ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον, στην κοινωνική συνοχή, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
Καλούμε τον Περιφερειάρχη κ. Γ. Σγουρό και την παράταξή του να καταψηφίσουν τη ‘Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έργων Ανάπτυξης Λιμένα Ύδρας και να μην την υπερψηφίσουν, όπως έπραξαν στην περίπτωση της μαρίνας του Αλίμου, στις 11 Φεβρουαρίου φέτος, ταυτιζόμενοι απόλυτα με τις επιδιώξεις της κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: