Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ζητείται ελπίδα για την ακτοπλοία

πηγή: Pireas2Day.gr

Με την Τρόϊκα να ζητάει να μπει νέο «ψαλίδι» στις επιδοτήσεις για την κάλυψη ακτοπλοϊκών γραμμών αποκτά δραματική επικαιρότητα η ημερίδα- συζήτηση, που πραγματοποιείται, στις 17/3, στο ΕΒΕΠ με θέμα: «Κρίσιμες ώρες για την Ακτοπλοΐα και τις συγκοινωνίες των ελληνικών νησιών: το πρόβλημα και οι πιθανές λύσεις».

Η ημερίδα παρουσίασης- συζήτησης συνδιοργανώνεται από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.) και τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.), με στόχο:
•    Να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των μέχρι σήμερα εργασιών Ομάδας Εργασίας Ακτοπλοΐας, η σχετική Έκθεση που συντάχθηκε και η κατάθεση συγκεκριμένων, αποτελεσματικών, άμεσα εφαρμόσιμων και βιώσιμων προτάσεων για πιθανές δράσεις που θα μπορούσαν να αναληφθούν για τη αντιμετώπιση των προβλημάτων της ακτοπλοΐας.

Η συνάντηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της Ομάδας Εργασίας (ΟΕ) που συνέστησε ο Ελληνικός Επιμελητηριακός Σύνδεσμος Μεταφορών, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (Σ.Ε.Ε.Ν.) και το Εργαστήριο Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων (Ε.ΔΙ.ΝΑ.Λ.Ε.) του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των αρμόδιων Αρχών, των εμπλεκομένων φορέων, Πανεπιστημιακοί και ειδικοί του κλάδου των μεταφορών.

Η επίσημη έναρξη της ημερίδας θα γίνει από τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη και ανάμεσα στους ομιλητές είναι ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας  Μιχάλης Σακέλης, η πανεπιστημιακός Μαρία Λεκάκου και ο πρόεδρος Ε.Ε.ΣΥ.Μ. Μιχάλης Αδαμαντιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: