Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Σύσσωμος ο Πειραιάς έδωσε δυναμική απάντηση στα σχέδια πώλησης του ΟΛΠ


πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Eργαζόμενοι, συνδικαλιστές, ναυτεργάτες, πολιτικοί, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων της πόλης, συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας.
Σύσσωμος σήμερα ο Πειραιάς έδωσε μια δυναμική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για την πώληση του ΟΛΠ. Με κεντρικό σύνθημα «Αντιστεκόμαστε στην πολιτική του ξεπουλήματος και της κοινωνικής εξαθλίωσης» εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, ναυτεργάτες, πολιτικοί, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων της πόλης, συγκεντρώθηκαν το πρωί στην Πλατεία Καραϊσκάκη και στην συνέχεια έκαναν πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας.

olp-Peiraias-diadilosi
Φωτογραφία: Ελένη Γρηγοριάδου
Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν με τον υπουργό Ναυτιλίας στον οποίο εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας επεσήμανε προς τον υπουργό ότι δεν διαθέτει ούτε την κοινοβουλευτική, ούτε την κοινωνική νομιμοποίηση για κάτι τέτοιο και του ζήτησε να σταματήσει τώρα η διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ.
Ο υπουργός από την πλευρά του υποστήριξε ότι η διαδικασία πώλησης των μετοχών του ΟΛΠ θα συνεχιστεί κανονικά και δεσμεύτηκε ότι θα ληφθεί μέριμνα για να διαφυλαχθούν οι θέσεις εργασίας. Τόνισε επίσης ότι η πόρτα του είναι ανοιχτή στο διάλογο και ανέφερε ότι θα ήταν λάθος να κάνουν οι εργαζόμενοι απεργιακές κινητοποιήσεις αυτή την περίοδο που αναμένουμε οφέλη από τον τουρισμό.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες οι εργαζόμενοι στα λιμάνια ετοιμάζονται για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενώ εξετάζουν και το ενδεχόμενο προσφυγής τους στα δικαστήρια.

Χριστίνα Παπασταθοπούλου
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: