Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Και την Τετάρτη δεμένα τα πλοία..

πηγή: TVXS

Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα πλοία, από τις 6:00 το πρωί, αποφάσισε η ΠΝΟ για την Τετάρτη 2 Απριλίου. Η απόφαση ελήφθη μετά τη συνάντηση που είχε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) με  το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) για την υπογραφή νέων συλλογικών συβάσεων εργασίας στην ακτοπλοϊα, οι οποίες έληξαν στο τέλος του 2013.

Οι ακτοπλόοι ζήτησαν μείωση μισθών στις ειδικές κατηγορίες πληρωμάτων. Οι δύο πλευρές αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου την Τετάρτη στις 15:00 στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΕΝ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, φέρεται να εξέφρασαν την αντίθεσή τους για το θέμα των επιχειρησιακών συμβάσεων στην ακτοπλοΐα, που έθεσε ως προαπαιτούμενο η τρόικα και πέρασε στο πολυνομοσχέδιο, ενώ διατύπωσαν αντιρρήσεις και για τη ρύθμιση στο νομοσχέδιο «τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις, που αφορά το λεγόμενο «πλοίο ασφαλείας» στη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτικών.

Σημειώνεται πως η απεργία της ΠΝΟ, που ξεκίνησε τη Δευτέρα, έχει προκαλέσει ήδη τις πρώτες αντιδράσεις κυρίως από τους αγρότες της Κρήτης. Ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Σήφης Αναστασάκης, αναφέρει σε επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου πως «εισερχόμαστε πάλι σε μια περίοδο αντιπαράθεσης, της οποίας το οικονομικό κόστος θα υποστεί για πολλοστή φορά ο αγροτικός κόσμος της περιοχής μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: