Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

“Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ” Γραφείο Τύπου: Καλωσορίζουμε στην Ύδρα τους επίδοξους “σωτήρες” της.

Ύδρα, 5 Μαΐου 2014


Κατανοούμε ότι η απουσία τους για χρόνια από την καθημερινότητα του αγαπημένου μας νησιού, τους κατέστησε ξένους προς την κοινωνία της Ύδρας, τα προβλήματα και τις αγωνίες των συμπολιτών μας.

Έρχονται όμως αδιάβαστοι, χωρίς προτάσεις, χωρίς σκοπό, χωρίς πρόγραμμα και κυρίως χωρίς προοπτική. Μόλις χθες μάλιστα μας είπαν ότι θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους  σε λίγο καιρό….  Πότε αλήθεια; την παραμονή των εκλογών;
Ακόμα και αυτά που επέλεξαν να προτείνουν ως άξονες στο προεκλογικό φυλλάδιό τους,  προφανώς δεν γνωρίζουν ότι ήδη υλοποιούνται.
Ύδρευση, Αποχέτευση, Διαχείριση απορριμμάτων, Δρόμοι και μονοπάτια, Βρεφονηπιακός σταθμός, Λιμάνι στο Μετόχι, Γήπεδο… Αυτές είναι οι προτάσεις τους… Την πρωτοτυπία τους την  αφήνουμε στην κρίση σας. 

Μας είπαν ακόμα ότι “η Ύδρα αλλάζει”.
Η Ύδρα φυσικά και αλλάζει. Και αυτό το διαπιστώνουν πρώτοι από όλους εκείνοι που ζουν στο νησί μας και δίνουν καθημερινά τη μάχη για την πρόοδο. Βλέπουν το γήπεδο να γίνεται πραγματικότητα, την αφαλάτωση, το ναύδετο, το Μετόχι και όσα άλλα έχουν αλλάξει ή αλλάζουν την καθημερινότητά μας, να συμβαίνουν γύρω μας.
Δεν θα περιμέναμε όμως  κάτι άλλο, από εκείνους που επέλεξαν να απέχουν, να πατούν το πόδι τους στην Ύδρα μονάχα ως “εκδρομείς του Σαββατοκύριακου”, και ακόμη και σήμερα, να υποτιμούν τους συμπολίτες μας με νοοτροπίες και συμπεριφορές “Μαυρογυαλούρων”.
Η Ύδρα δεν γυρίζει πίσω. Σε ένα χθες από το οποίο αγωνιστήκαμε να ξεφύγουμε, μετά από δεκαετίες. Ένα χθες, που επιχειρεί να επιστρέψει με τον μανδύα του “καινούριου”, δείχνοντας ότι… γέρασε πρόωρα.

Οι πολίτες της Ύδρας βλέπουν και ξέρουν. Κυρίως, δεν ξεχνούν. Κανείς δεν μπορεί να τους ξεγελάσει.
Η διαχείριση του μέλλοντος της Ύδρας, απαιτεί ειλικρινές ενδιαφέρον, συγκεκριμένο σχέδιο, αξιοπιστία και αξιοπρέπεια. 
Τακτικές άλλων εποχών με «φιλικά χτυπήματα στην πλάτη» και «ταξίματα» χωρίς αντύκρισμα, φανερώνουν κυνισμό και νοοτροπίες που δεν χωρούν στο ιστορικό και περήφανο νησί μας. 
Ούτε “εκθέσεις ιδεών” μπορούν να προσφέρουν καμία ουσιαστική λύση. 
Εμείς συνεχίζουμε. Με την πλατιά πλειοψηφία των πολιτών της Ύδρας στο πλευρό μας. 
Η Ύδρα έχει Δήμαρχο και το γνωρίζει.
Ο λαός της γνωρίζει πολύ καλά πως πρέπει να πράξει στις 18 Μαΐου και δεν θα παραδώσει την τύχη του νησιού μας σε “μαθητευόμενους μάγους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: