Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Δελτίο Τύπου του συνδυασμού "ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΣΤΑΣΗ



Αν και η όλη ιστορία στερείται σοβαρότητας σε τέτοιο βαθμό που κάτω από άλλες συνθήκες θα ήταν εκτός από χαμένος χρόνος και παντελώς παράλογο να ασχοληθεί κανείς μαζί της, αισθανόμαστε την υποχρέωση να ενημερώσουμε τους πολίτες της Ύδρας, με νηφαλιότητα και αντικειμενικότητα, για το τι ακριβώς συμβαίνει με την υπόθεση της ένστασης του κ. Άγγελου Κοτρώνη κατά του νεοεκλεγμένου Δήμαρχου Ύδρας κ. Γεωργίου Κουκουδάκη και όλων των υποψηφίων του συνδυασμού ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ. Και αυτό, γιατί είναι προεκλογική μας δέσμευση, όταν αναλάβουμε τον Δήμο του νησιού, να επικρατήσει απόλυτη διαφάνεια και οι πολίτες του να ενημερώνονται συνεχώς για όλα τα θέματα που τους αφορούν.

Ο κ. Άγγελος Κοτρώνης αφού αρχικά αναγνώρισε το αποτέλεσμα και έσπευσε να συγχαρεί και να "νουθετήσει" δημόσια τον κ. Γεώργιο Κουκουδάκη την βραδιά των εκλογών, αποφάσισε εκ των υστέρων να το αμφισβητήσει. Έτσι κατέφυγε στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο του Πειραιά υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι:


Ένας Δικαστικός Αντιπρόσωπος, με συνενόχους και συνεργάτες όλα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, άρχισαν μέσα στο εκλογικό τμήμα που είχαν οριστεί και ορκιστεί να ελέγχουν το αδιάβλητο της διαδικασίας της ψηφοφορίας, να “τρομοκρατούν” έμμεσα τους πολίτες. Με στόχο πάντα να τους αναγκάσουν να ψηφίσουν, όχι τον συνδυασμό που οι ίδιοι είχαν επιλέξει αλλά αυτόν που αυτοί, ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος και τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, προτιμούσαν. Και τους εκβίαζαν πως; έδιναν φακέλους διαφορετικού χρώματος και μεγέθους, ανάλογα με το πώς ψυχολογούσαν τον κάθε ψηφοφόρο, έτσι που αυτός, ο ψηφοφόρος δηλαδή, αισθανόμενος ευάλωτος, ανασφαλής και φοβισμένος για όσα τρομερά πρόκειται να ακολουθήσουν αν παρακούσει, υποχωρούσε και ψήφιζε όχι αυτόν που ήθελε αλλά τον άλλο. Ο οποίος «άλλος» ήταν, πολύ φυσικά και βολικά, ο αντίπαλος του κ. Α. Κοτρώνη και νικητής των εκλογών. Επειδή δε, ο κ. Α. Κοτρώνης θεωρεί ότι ο αντίπαλος του κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές μόνο από αυτό το τμήμα και μόνο λόγω της συμπεριφοράς του συγκεκριμένου Δικαστικού Αντιπροσώπου και της συγκεκριμένης Εφορευτικής Επιτροπής, στρέφεται κατά του νεοεκλεγμένου και ήδη ανακηρυγμένου από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά Δημάρχου κ. Γ. Κουκουδάκη και ολόκληρου του συνδυασμού του, διεκδικώντας μέσω δικαστικής αποφάσεως το Δημαρχιακό αξίωμα για τον εαυτό του. Πειστήριο δε της ανεπίτρεπτης σκευωρίας του Δικαστικού Εκπροσώπου και όλων των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής του συγκεκριμένου εκλογικού τμήματος, όπως ισχυρίζεται ο κ. Κοτρώνης, είναι ότι και πάλι όλοι μαζί συνεννοημένοι, πέταξαν τους φακέλους της ψηφοφορίας στα σκουπίδια και κράτησαν τα σφραγισμένα ψηφοδέλτια και μόνο τους φακέλους των άκυρων ψηφοδελτίων. 

Το μόνο που θα μπορούσαμε φυσικά να αντιτείνουμε και θα ήταν αρκετό, σε όσα φαιδρά μας επιρρίπτουν εμμέσως πλην σαφώς, είναι το «καθαρός ουρανός αστραπή δεν φοβάται» και φυσικά το αρμόδιο δικαστήριο θα αξιολογήσει και την ορθότητά αλλά και την λογική αλληλουχία όλων αυτών των ισχυρισμών. 

Όμως, δεν μπορούμε να μην κάνουμε μερικές επισημάνσεις και να μη θέσουμε υπόψη όλων των πολιτών του νησιού μας, που χωρίς ιδιοτέλεια αγωνιούν για όσα αφορούν τον Δήμο τους, μερικά πολύ χρήσιμα στοιχεία και σκέψεις: 

Είναι πολύ λυπηρό ότι ο κ. Α. Κοτρώνης και όσοι τον συμβουλεύουν, επέλεξαν ακριβώς τις μέρες που ολόκληρη η χώρα γιορτάζει την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας 40 χρόνια πριν, να υποστηρίξουν ότι αυτή δεν έφτασε ποτέ στην δική μας μικρή πατρίδα. Γιατί όλα όσα περιγράφουν, στην ένστασή τους, είναι πρακτικές ακριβώς ενός παρελθόντος από το οποίο ολόκληρη η Ελλάδα γιορτάζει σήμερα ότι κατάφερε να απαλλαγεί και να αφήσει πίσω της.

Είναι ακόμα πιο λυπηρό ότι υποστηρίζει, πως όλα αυτά τα άκρως αποκρουστικά και αντιδημοκρατικά, είναι έργο συμπολιτών μας. Γιατί περί αυτού πρόκειται: η Εφορευτική Επιτροπή αποτελείται από συνδημότες μας, Υδραίους, που έχουν ΤΥΧΑΙΑ και με ΚΛΗΡΟ επιλεγεί και οριστεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη για να βοηθήσουν και μάλιστα αμισθί την εκλογική διαδικασία.

Είναι παράδοξο ότι αποσιωπά παντελώς το γεγονός ότι στην αίθουσα του συγκεκριμένου εκλογικού τμήματος, όπως και όλων των τμημάτων, εκτός από τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο και την Εφορευτική Επιτροπή, υπήρχαν και αντιπρόσωποι όλων των συνδυασμών, σε ολόκληρη την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας και μάλιστα ο δικός του συνδυασμός αντιπροσωπευόταν στο συγκεκριμένο τμήμα από επιστήμονα νομικό, που σαφώς γνωρίζει πολύ καλά τι οφείλει να πράξει όταν αντιληφθεί ότι οι κανόνες της εκλογικής διαδικασίας παραβιάζονται. 

Είναι πολύ πιο παράδοξο το γεγονός ότι κάνει μια πολύ επιλεκτική -και πέρα από κάθε λογική- ανάγνωση και ερμηνεία των αποτελεσμάτων των εκλογών. Γιατί ενώ στην εκλογική αναμέτρηση της πρώτης Κυριακής ο συνδυασμός ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ του κ. Γ. Κουκουδάκη είχε πλειοψηφήσει στα περισσότερα από τα εκλογικά τμήματα (4 από τα 7), ο συνδυασμός Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ του οποίου ο κ. Α. Κοτρώνης ηγείται, συγκέντρωσε όλες τις ψήφους που του έδωσαν τελικά το προβάδισμα, σε ένα εκλογικό τμήμα (στο 5872 με διαφορά 59 ψήφων) και το θεώρησε φυσιολογικό. Όταν όμως συνέβη το ίδιο και μάλιστα με μικρότερη διαφορά σε ένα άλλο τμήμα, που είχε δώσει στον κ. Κουκουδάκη την πλειοψηφία και στην πρώτη Κυριακή, επέλεξε να το εξηγήσει σαν αποτέλεσμα αντιδημοκρατικής πλεκτάνης. Παραθέτουμε τους πίνακες των αποτελεσμάτων και των δυο εκλογικών αναμετρήσεων όπως αναρτήθηκαν από το Πρωτοδικείο του Πειραιά, έτσι που κάθε καλόπιστος πολίτης μακριά από πάθη, παραλογισμούς και αστείες θεωρίες συνωμοσιολογίας, να μπορέσει να τους μελετήσει και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. 

Τι όμως πραγματικά συνέβη τελικά στο συγκεκριμένο τμήμα; όπως μας μεταφέρθηκε την ίδια την μέρα των εκλογών, από αβλεψία η εκλογική διαδικασία άρχισε με τους φακέλους των ευρωεκλογών να χρησιμοποιούνται στην κάλπη των δημοτικών και αντίστοιχα οι των δημοτικών στην κάλπη των ευρωεκλογών. Κανείς από τους υπεύθυνους (Δικαστικός Αντιπρόσωπος και Εφορευτική Επιτροπή) ή τους εκπροσώπους των συνδυασμών δεν αντιλήφθηκε κάτι, αφού σε κάθε κάλπη χρησιμοποιούντο οι ίδιοι φάκελοι οι οποίοι άλλωστε ελάχιστα διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τις διαστάσεις και το χρώμα. Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε, έγινε η καταμέτρηση φάκελο-φάκελο και ψήφο-ψήφο χωρίς να υπάρχει καμία ένσταση για ύπαρξη διαφορετικών φακέλων στις κάλπες, τα ψηφοδέλτια σφραγίστηκαν ένα-ένα παρουσία όλων και οι φάκελοι πετάχτηκαν (μια τακτική που ακολουθούν όλοι σχεδόν οι Δικαστικοί αντιπρόσωποι εφόσον δεν έχει διατυπωθεί καμία ένσταση). Εκτός από τα άκυρα ψηφοδέλτια που ορίζεται ρητά ότι θα πρέπει να συνοδεύονται από τον φάκελό τους. Και τα επτά (7) άκυρα στο συγκεκριμένο τμήμα, είναι του ιδίου χρώματος και τα επτά σε φακέλους που προορίζονταν για τις ευρωεκλογές, και άρα κανείς δεν είχε την πρόθεση να κρύψει κάτι όπως ο κ. Α. Κοτρώνης υποστηρίζει. Αδυνατώντας όμως να δεχτεί το αποτέλεσμα των εκλογών, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί εκ των υστέρων αυτό το ανούσιο λάθος, που σε τίποτα δεν θα μπορούσε να επηρεάσει το αποτέλεσμα. 

Μένει μια λεπτομέρεια ακόμη: Είκοσι συμπολίτες μας καταθέτουν κατόπιν εορτής, όπως μαθαίνουμε από την ένσταση και την κλήτευση που μας παραδόθηκε από Δικαστικό Επιμελητή, ότι εψήφισαν σε διαφορετικούς φακέλους από τους υπόλοιπους. Ο καθένας από εσάς που διαβάζει αυτές τις γραμμές καλόπιστα και πήρε μέρος στην ψηφοφορία, μπορεί να θέσει στον εαυτό του το ερώτημα: Πήρε όταν μπήκε στο εκλογικό κέντρο τρεις φακέλους με ελάχιστες διαφορές ο ένας από τον άλλο και τρία διαφορετικά πακέτα με δεκάδες ψηφοδέλτια, σε ζευγάρια, το ένα μετά το άλλο, και μπήκε σε τρεις διαφορετικές κάλπες για να ψηφίσει. Μπορεί πραγματικά να θυμηθεί το χρώμα και την σειρά με την οποία τα πήρε και σε ποια κάλπη μπήκε πρώτα; Για να δώσουμε και ένα τόνο αστείου, γιατί περί αυτού πρόκειται, μπορεί κανείς καλόπιστα να υποστηρίξει ότι θυμάται τι χρώμα κάλτσες φορούσε τη συγκεκριμένη μέρα πριν δύο μήνες;

Είναι τρομερά αντιφατικό, κάποιος που κόπτεται δημοσίως ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το καλό και η πρόοδος του νησιού μας, να δυναμιτίζει με σαθρά επιχειρήματα και ανυπόστατες κατηγόριες την πιο απαραίτητη από όλες τις προϋποθέσεις προόδου μιας μικρής κοινωνίας: την ενότητα και την ομοψυχία των μελών της. 

Αυτό που έχουν καταφέρει ο κ. Α. Κοτρώνης και όσοι τον ακολουθούν σ’ αυτό το άδικο και παράλογο παιγνίδι, είναι να διχάσουν χωρίς λόγο το νησί και να αδρανοποιήσουν ουσιαστικά για εβδομάδες τώρα τον νέο Δήμαρχο, που αντί να συναντά τους φορείς του νησιού και να μελετάει τα προβλήματα που σε μερικές εβδομάδες θα κληθεί να αντιμετωπίσει, συναντά δικηγόρους και νομικούς για να αντιμετωπίσει με νομικά επιχειρήματα όσα αναληθή, και ανεδαφικά του επιρρίπτουν. 

Αν δε κανείς αναλογιστεί και το οικονομικό κόστος όλων αυτών των ενεργειών, μπορεί να αντιληφθεί πόσος φαρισαϊσμός υπάρχει στις ενέργειες όλων αυτών των κυρίων, που κόπτονται ότι αδυνατούν να συντηρήσουν κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου από έλλειψη κονδυλίων, σπαταλούν όμως χρήματα αφειδώς για μια υπόθεση πραγματικά ανυπόστατη. 

Η Δημοκρατία δεν μπορεί να είναι ένα σύστημα που δεχόμαστε τις επιλογές του, μόνο εάν αυτές μας ταιριάζουν και μας βολεύουν. Και όποιος πραγματικά πιστεύει σ’ αυτήν, θα πρέπει να είναι έτοιμος να δεχτεί και την ακραία περίπτωση που η πλειοψηφία μπορεί να στηριχθεί σε μία και μόνο ψήφο, όπως άλλωστε ορίζει και ο νόμος περί Δημοτικών εκλογών. 

Θα θέλαμε να παρακαλέσουμε γι’ αυτό όλους τους συμπολίτες μας, ανεξάρτητα από ποια παράταξη προτιμούν ή εψήφισαν, να παρακολουθήσουν κι αυτή την αναμέτρηση με νηφαλιότητα και μακριά από εντάσεις, μιας και ο συνδυασμός Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ και ο κ. Άγγελος Κοτρώνης προσωπικά, έχουν επιλέξει συνειδητά όπως φαίνεται, κάθε αποτυχημένη τους εκλογική αντιπαράθεση να την συνοδεύει μια Δικαστική.



Με εκτίμηση,

Γεώργιος Ε. Κουκουδάκης 

Δήμαρχος Ύδρας

και ο συνδυασμός

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ 

7 Αυγούστου 2014

πηγή: hydraspoliteia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: