Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Ρ. Δούρου: Παραπληροφόρηση και ''κατασκευή'' το πρωτοσέλιδο για να πληγεί η Περιφέρεια Αττικής (Video)

της  Κατερίνας Μπρέγιαννη
πηγή: ΑΥΓΗ

«Συμπαραστέκομαι και θα συνεχίσω να συμπαραστέκομαι στον αγώνα των καθαριστριών για λόγους αρχής. Ο υποβιβασμός του αγώνα τους σε μια πελατειακή πράξη αποτελεί λαϊκισμό και προσβολή του αγώνα που σκοπός τους είναι να επιστρέψουν όλες τους στις εργασίες τους από τις οποίες παράνομα απολύθηκαν. Δεν διεκδικούν καμία ελεημοσύνη, ούτε να χρησιμοποιούνται για ανομολόγητες αλλά πολύ φανερές σκοπιμότητες" δήλωσε στον ΑΝΤ1 η Ρένα Δούρου με αφορμή το δυσφημιστικό πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος.
"Επιπλέον δεν υπάρχει καμία δέσμευση της Περιφέρειας Αττικής για προσλήψεις και αυτό γιατί βρισκόμαστε στον αντίποδα μιας πελατειακής σχέσης, βολέματος των ημετέρων" πρόσθεσε καταγγέλλοντας το κατασκευασμένο πρωτοσέλιδο και απαντώντας στην επίθεση εναντίον της Περιφέρειας Αττικής:

«Τη στιγμή που η Αττική δοκιμάζεται από μια νεροποντή και αποδεικνύεται πόσο ελλιπής και διάτριτη είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση του 2014 πόσο σαθρά είναι έργα που έπρεπε να έχουν γίνει από χθες. Τη στιγμή που από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, επιλέγουν μία κατασκευή για να πλήξουν τη νέα περιφερειακή αρχή που έχει αποφασίσει να υλοποιήσει δεσμεύσεις που ενοχλούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Ποτέ δεν τάξαμε τίποτα και σε κανένα. Λίγη τσίπα από ανθρώπους που έχουν κάνει επάγγελμα την παραπληροφόρηση και επιστήμη τη διαστρέβλωση. Οι πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν ενημέρωση από τέτοια πρωτοσέλιδα».



Mιλώντας με στοιχεία ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για «συμβάσεις από το Μάρτιο, τις οποίες ελέγχουμε όλες και ας μην βιάζονται» απάντησε η περιφερειάρχης Αττικής για τις αβάσιμες κατηγορίες της εφημερίδας ότι έχει προσλάβει ιδιωτική εταιρεία για την καθαριότητα».
Να προσθέσουμε εδώ ότι η λάσπη εναντίον της Περιφέρειας Αττικής βασίστηκε σε μία πρόταση, εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής και όχι σε απόφαση, σε σχέση με τον διαγωνισμό, όπως φαίνεται και στο έγγραφο που παραθέτουμε. Το δημοσίευμα έρχεται ως αντιπερισπασμός για τη δύσκολη θέση που έχει έρθει ο Γ. Σγουρός μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που μαρτυρούν την ανυπαρξία των αντιπλημμυρικών έργων από την προηγούμενη αρχή της Περιφέρειας Αττικής.

Αβάσιμα και ψευδή τα περί ανάθεσης σε ιδιωτική εταιρεία καταγγέλλει και ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών

«Τα περί ανάθεσης σε ιδιωτική εταιρία του καθαρισμού των κτηρίων της Περιφέρειας, συνιστούν αβάσιμα και παραπλανητικά ψεύδη» αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Χρίστος Καραμάνος σε δελτίο τύπου τονίζοντας ότι η διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού, για τον καθαρισμό των κτηρίων των Υπηρεσιών της Π.Ε. Κεντρικού Τοµέα της Περιφέρειας Αττικής, μετά την ανάδειξη μειοδότριας εταιρίας, έφθασε στην Οικονομική Επιτροπή τον Οκτώβριο του 2014,  για να ολοκληρωθεί η διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού πρέπει να υπάρξει υπογραφή της σχετικής σύμβασης από την Περιφειακή Αρχή κάτι που δεν έχει γίνει. «Γεγονός που σημαίνει ότι η κρίσιμης σημασίας, ξεχωριστή από τη διαδικασία του διαγωνισμού, διαδικασία της συμβασιοποίησης δεν έχει λάβει χώρα. Το θέμα βρίσκεται δηλαδή σε εξέλιξη ενώ, εκτός των άλλων, εκκρεμεί και η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου»

Προσχηματική η επίκληση για συναίνεση από την κυβέρνηση, δεν είναι η πρώτη φορά που δεν καλείται σε σύσκεψη η Περιφέρεια Αττικής

 «Για λόγους επικοινωνιακούς δεν κλήθηκε η περιφέρεια Αττικής» κατήγγειλε η Ρένα Δούρου επισημαίνοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά καθώς και πάλι δεν είχε κληθεί η περιφέρεια Αττικής σε σύσκεψη για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου.
Η Ρένα Δούρου δεν κλήθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση στο υπ. Εργασίας υπό τον Πρωθυπουργό, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο η περιφερειάρχης Αττικής δεν προσκλήθηκε λόγω της «ταχύτητας των γεγονότων» δεν προσκλήθηκε.
«Το θέμα των αποζημιώσεων των πολιτών δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο μικροπολιτικής» δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής και υπενθύμισε το πολιτικό παιχνίδι σκοπιμοτήτων με τις αποζημιώσεις των πολιτών στην Ηλεία.
Κατήγγειλε επίσης την προσχηματική καθαρά επικοινωνιακή επίκληση για συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων και  των φορέων καθώς αφορά μόνο το θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας και όπως σημείωσε η κυβέρνηση δεν επιδέχεται καμία συνεργασία και συντονισμό όταν δοκιμάζονται τόσο πολύ οι συμπολίτες μας, όπως για παράδειγμα στο Καματερό που έχουν πληγεί για δεύτερη φορά μέσα σε 14 μέρες.
Τέλος, αιτήσεις αποζημιώσεις για τις επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλονται στην αυτοτελή Διεύθυνση Περιφέρειας στα τηλέφωνα 213 2063663, 213 2063665. Για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των πολιτών σε οικοσυσκευές αρμόδιοι είναι οι Δήμοι σε συνεργασία με το υπ. Εργασίας.



Ολόκληρη η ανακοίνωση του Οικονομικού Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Χρ. Καραμάνου

Περί ψευδούς δημοσιεύματος
Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 11:36
Καταρχήν τα πραγματικά δεδομένα.
Στις 29 Αυγούστου του 2013, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εγκρίνει τη σκοπιμότητα διενέργειας διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού για τον καθαρισμό των κτηρίων των Υπηρεσιών της Π.Ε. Κεντρικού Τοµέα της Περιφέρειας Αττικής, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ συµπεριλαµβανοµένου ΦΠΑ.
Την 1η Νοεμβρίου 2013 η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε με την υπ' αριθμ. 2401 απόφαση, την έγκριση της δαπάνης και τη διάθεση πίστωσης ποσού 677.000€ (εξακοσίων εβδομήντα επτά χιλιάδων ευρώ) συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. για τη διενέργεια διεθνούς ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για τον καθαρισμό των κτηρίων των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής. Στις 28 Φεβρουαρίου 2014 η Οικονομική επιτροπή, με την υπ΄αριθμ. 546 απόφασή της, αποφασίζει την έγκριση των όρων της με αρ. 2/2014 διακήρυξης του διεθνούς ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού. Η σχετική διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού, μετά την ανάδειξη μειοδότριας εταιρίας, έφθασε στην Οικονομική Επιτροπή τον Οκτώβριο του 2014.
Η διαδικασία για να ολοκληρωθεί, πρέπει να υπάρξει υπογραφή της σχετικής σύμβασης από την Περιφερειακή Αρχή, κάτι που η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει πράξει. Γεγονός που σημαίνει ότι η κρίσιμης σημασίας, ξεχωριστή από τη διαδικασία του διαγωνισμού, διαδικασία της συμβασιοποίησης δεν έχει λάβει χώρα. Το θέμα βρίσκεται δηλαδή σε εξέλιξη ενώ, εκτός των άλλων, εκκρεμεί και η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Να σημειωθεί ότι ο προηγούμενος σχετικός διαγωνισμός είχε ακυρωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο είχε θεωρήσει το τίμημα υπερβολικό.
Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν, τα περί «ανάθεσης σε ιδιωτική εταιρία» του καθαρισμού των κτηρίων της Περιφέρειας, συνιστούν αβάσιμα και παραπλανητικά ψεύδη.
Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών,
Χρίστος Καραμάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: