Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Στο «πόδι» ο Πόρος για το λιμάνι

πηγή: pireas2day.gr

Μεγάλη είναι η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής, αλλά και των κατοίκων του Πόρου, λόγω της απόφασης ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, το οποίο έχει παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Αίτημα των κατοίκων του Πόρου, αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, δεν είναι απλώς να μην προχωρήσει η Πολιτεία στην παραχώρηση του λιμανιού σε ιδιώτες, αλλά, να επιστρέψει άμεσα με Διυπουργική Απόφαση στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου την πλήρη διαχείριση του λιμανιού.

Γι αυτό, επιβάλλεται, το ταχύτερο δυνατό να γίνει η άρση της απόφασης της Αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής και το λιμάνι του Πόρου να λειτουργήσει, όπως λειτουργούσε, με βάση το προηγούμενο καθεστώς.

Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Μελάς, ο οποίος μεταξύ άλλων στην ερώτησή του προς τους υπουργούς Ναυτιλίας και Τουρισμού, αναφέρει:

«Αποτέλεσμα της παραχώρησης αυτής είναι, ότι, τα δύο τελευταία χρόνια, το λιμάνι έχει περιέλθει σε πρωτοφανή ομηρία, απαξίωση και αδυναμία νόμιμης και βιώσιμης διαχείρισης.

Οι μέχρι σήμερα ακολουθούμενες από το ΤΑΙΠΕΔ διαδικασίες της ιδιωτικοποίησής του, καταπατούν την ισχύουσα νομοθεσία και εμπεριέχουν πλήθος ψευδών αναφορών, εγείροντας σοβαρά ζητήματα διοικητικής ακυρότητας και ποινικών ευθυνών.

Μετά ταύτα ερωτώνται  οι  αρμόδιοι Υπουργοί:

Θα φροντίσετε το ταχύτερο δυνατόν, το λιμάνι του Πόρου, να επιστρέψει άμεσα με Διυπουργική Απόφαση στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του,  για το καλό των κατοίκων του Πόρου και της ευρύτερης περιοχής;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: