Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Εξηγήσεις για την αναβολή της στρατιωτικής άσκησης «Καταιγίδα» ζητούν οι Θ. Δρίτσας και Γ. Κατρούγκαλος

«Μια μόλις μέρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της «Άσκησης Καταιγίδα», η Κυβέρνηση ανακοινώνει ότι αναστέλλει για 15 ημέρες τη διενέργεια όλων των προγραμματισμένων στρατιωτικών ασκήσεων στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης απέναντι στη πανδημία» τονίζουν σε κοινή δήλωση τους σχετικά με την « Άσκηση Καταιγίδα», ο Θοδωρής Δρίτσας, Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, τομεάρχης Εξωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«Επειδή έγκυροι γνώστες της πραγματικότητας τονίζουν ότι το αεροναυτικό τμήμα της Άσκησης θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με λήψη των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων, η Κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει το σκεπτικό της. Κυρίως όμως θα πρέπει να εξηγήσει τις διαρροές προηγούμενων ημερών, με βάση τις οποίες ως λόγος ακύρωσης της «Άσκησης Καταιγίδα» αναφερόταν διαδικασία σε εξέλιξη για  συμφωνημένο μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία.
Επειδή σε περίοδο πρωτοφανώς κλιμακούμενης Τουρκικής επιθετικότητας, η αναβολή της προγραμματισμένης άσκησης αφήνει πολλά και σοβαρά ερωτηματικά, η Κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει πλήρεις και σαφείς εξηγήσεις. Κυρίως αναφορικά με το ποιες εγγυήσεις εξασφαλίστηκαν – εάν εξασφαλίστηκαν και εφόσον ισχύουν οι διαρροές που δεν έχουν προς το παρόν διαψευσθεί  –   σε σχέση με τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο.
Επειδή είναι εμφανές ότι η Κυβέρνηση επιλέγει να αφήνει αναπάντητα τα πολλαπλά και κρίσιμα ερωτήματα εάν προβαίνει και σε ποιες ακριβώς πρωτοβουλίες σχετιζόμενες με τον Ελληνοτουρκικό διάλογο, θα πρέπει να εξηγήσει επιτέλους πως εξελίσσεται  πλέον η στρατηγική της σε σχέση με την Τουρκία. Η αοριστία, τα πολλαπλά  κενά ενημέρωσης  και οι παλινωδίες δικαιολογημένα γεννούν έντονες ανησυχίες»

ΠΗΓΗ: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: