Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Διαδικασίες κατά τον ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής προερχομένων από την αλλοδαπή μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19.


Οι οδηγίες θα έχουν εφαρμογή από τις 15.05.2020 μέχρι τις 15.06.2020 και αφορούν κυρίως:
1. Τη δυνατότητα εισόδου σε λιμάνια, μαρίνες και ναυπηγεία της ηπειρωτικής Ελλάδας των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής και των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής (πλην κρουαζιερόπλοιων) που προέρχονται από το εξωτερικό εφόσον είναι κενά επιβατών και υπό συγκεκριμένους υγειονομικούς όρους και κατόπιν αδείας της αρμόδιας Λιμενικής Αρχής.
2. Την εξακολούθηση της απαγόρευσης κατάπλου σκαφών από κράτη του εξωτερικού για τα οποία εξακολουθούν να ισχύουν ειδικά περιοριστικά μέτρα (π.χ. Τουρκία).
3. Την υποχρεωτική διενέργεια ελέγχου (τεστ) στο σύνολο των πληρωμάτων και επιβαινόντων, σε πιστοποιημένο εργαστήριο (με δαπάνη που βαρύνει τους επιβαίνοντες).
4. Την εφαρμογή οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Υγείας σχετικά με πλοία που παραμένουν σε μακροχρόνιο ελλιμενισμό σε λιμένες κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.
5. Την υποβολή ναυτιλιακής δήλωσης υγείας.
6. Την παροχή πληροφόρησης στους επιβαίνοντες σχετικά με τους κανόνες και τους κανονισμούς για τον COVID-19 που ισχύουν στο λιμένα ελλιμενισμού.
7. Την διαχείριση ύποπτου ή επιβεβαιωμένου περιστατικού επί σκάφους


ΠΗΓΗ:  Ακτοπλοϊκή Σύνδεση Ύδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: