Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Ρ. Δούρου: Κανείς πολίτης να μην στερείται το ηλεκτρικό ρεύμα

Να επαναληφθεί το πρόγραμμα «Ρεύμα Για Όλους» ζητά η Δύναμη Ζωής

Διπλή κοινωνική πρόταση για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων σε περίοδο πανδημίας, κατέθεσε η Δύναμη Ζωής προς τη Διοίκηση της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα ζητά πρώτον, την άμεση επανάληψη του Προγράμματος της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής, «Ρεύμα για όλους», γιατί κανείς πολίτης δεν μπορεί να στερείται του βασικού κοινωνικού αγαθού που είναι το ηλεκτρικό ρεύμα. Και δεύτερον, με κατάθεση κοινής, από όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου πρότασης προς την Κυβέρνηση, για την απαγόρευση της διακοπής όχι μόνο στο ρεύμα αλλά και στην ύδρευση, τις τηλεφωνικές υπηρεσίες και το διαδίκτυο των νοικοκυριών, ειδικά αυτών με παιδιά μαθητές όλων των τάξεων που κάνουν υποχρεωτικό μάθημα μέσω Webex.

Σε ό,τι αφορά το Πρόγραμμα «Ρεύμα για Όλους», ο προβλεπόμενος προϋπολογισμός, σε πρώτη φάση, προτείνεται να είναι περίπου 5.000.000,00 ευρώ. Για τους δικαιούχους και τον τρόπο που θα καταβληθεί η επιδότηση μπορούμε αυτή τη φορά να διευρύνουμε το αντικείμενο και να υιοθετήσουμε την πρόσφατη πρόταση τροπολογίας βουλευτών του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» με θέμα: «Δωρεάν επανασύνδεση και δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, απαγόρευση διακοπής παροχών ρεύματος, ύδατος, φυσικού αερίου, τηλεφωνίας και σύνδεσης στο διαδίκτυο σε πληθυσμιακές ομάδες πληττόμενες από την πανδημία». Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας» που ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή.

Στην επιστολή υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα «Ρεύμα Για Όλους», «το υλοποιήσαμε με δική μας έμπνευση, με Προϋπολογισμό περίπου 7,5 εκατ. ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, και μάλιστα σε δύο φάσεις κατά τη θητεία μας. Από αυτό ωφελήθηκαν 50.000 περίπου νοικοκυριά και το πιο σημαντικό ήταν ότι δεν προχώρησαν προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης ακινήτων. Ήταν πράγματι συγκινητικές οι ευχαριστίες πολιτών που ήθελαν να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους απέναντι στη ΔΕΗ, ωστόσο αντικειμενικοί λόγοι, λόγοι επιβίωσής τους, δεν τους το επέτρεπαν».

Για το πλήρες κείμενο της επιστολής προς τη Διοίκηση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: