Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Σε Υδρα και Αγκίστρι ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Σταυρακάκης

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε ο Γιώργος Σταυρακάκης στην Ύδρα και το Αγκίστρι από τις 24 έως τις 26 Μαΐου, μετά από πρόσκληση του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών μαζί με τον πρόεδρο του Δικτύου Ελευθέριο Κεχαγιόγλου.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Υδρα πραγματοποιήθηκαν διμερείς συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων με τον δήμαρχο του νησιού, Κώστα Αναστόπουλο, με τον επικεφαλής της μειοψηφίας, καθώς και με εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, με θέμα κυρίως τις προοπτικές ανάπτυξης του νησιού.
Επίσης πραγματοποιήθηκε ανοικτή συνάντηση με κατοίκους του νησιού κατά την οποία εκφράστηκαν και συζητήθηκαν οι ανάγκες και τα προβλήματα των κατοίκων καθώς και προοπτικές για την ανάπτυξη του τόπου τους. Ο ευρωβουλευτής πραγματοποίησε επίσκεψη σε σημεία προεργασιών για προτεινόμενα έργα, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Μητρόπολης και επισκέφθηκε την Σχολή Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού όπου είχε συζήτηση με τους τεταρτοετείς μαθητές της Σχολής.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Αγκίστρι πραγματοποιήθηκαν διμερείς ενημερωτικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κοινότητας, Ιωάννη Αθανασίου καθώς και με μέλη του Συμβουλίου του νησιού. Ακολούθησε περιοδεία σε έργα που έχουν πραγματοποιηθεί (λιμάνι, ιατρείο, διαμόρφωση παραλίας) καθώς και στο υπό κατασκευή λύκειο και τον περιβάλλοντα χώρο αναψυχής και άθλησης. Ο κ. Σταυρακάκης επισκέφτηκε επίσης το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, όπου του έγινε και ενημέρωση για τα μέτρα της αντιπυρικής περιόδου.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ανοικτή συνάντηση με κατοίκους του νησιού κατά την οποία συζητήθηκαν διάφορα θέματα αναφορικά με τα οφέλη των αποφάσεων και των πολιτικών της ΕΕ σε τοπικό επίπεδο, ιδίως αναφορικά με τα νησιά, καθώς και τις ευκαιρίες που ανοίγει η Συνθήκη της Λισσαβόνας για την ενισχυμένη συμμετοχή των τοπικών και περιφερειακών αρχών στην διαμόρφωση των αποφάσεων και των πολιτικών αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: