Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Πυρκαγιές σε Πόρο, Ύδρα και Βοιωτία .

Με τρία σχετικά σοβαρά περιστατικά ξεκινά η αντιπυρική περίοδος. Φωτιές εκδηλώθηκαν σε Πόρο και Βοιωτία, ενώ μικρότερη πυρκαγιά ξέσπασε στην Ύδρα την Παρασκευή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική και τα τρία μέτωπα είναι σε ύφεση.

Η σοβαρότερη εστία ήταν- σύμφωνα με την Πυροσβεστική - αυτή στον Πόρο. Η πυρκαγιά έκαψε από τις πέντε το απόγευμα σε πευκοδάσος στην περιοχή Βαγιωνιά. Για την κατάσβεση επιχείρησαν πέντε αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, δύο ομάδες πεζοπόρα τμήματα και έξι οχήματα με 18 πυροσβέστες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατο σημείο, ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι ως 5 μποφόρ, που τοπικά λόγω της μορφολογίας του εδάφους αυξάνονταν σε ταχύτητα. Το μέτωπο αυτό βρισκόταν σε ύφεση γύρω στις εννιά το βράδυ.

Η πυρκαγιά στην περιοχή Προσήλι στον Ορχομενό Βοιωτίας έκαψε από τις 13.24 ξερά χόρτα και πουρνάρια σε ξέφωτο. Για την κατάσβεση επιχείρησαν τρία αεροσκάφη μέσα στην ημέρα, ενώ επί τόπου βρέθηκαν 6 οχήματα με 20 πυροσβέστες και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Και αυτό το μέτωπο θεωρείται σε ύφεση.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή Άγιος Νικόλαος της Ύδρας. Ξέσπασε στις 12.38 σε χαμηλή βλάστηση και για την κατάσβεση επιχείρησαν τρία αεροσκάφη, δύο ομάδες πεζοπόρων και δύο οχήματα. Η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο οι δυνάμεις παραμένουν για το φόβο της ανάφλεξης.

Απο : www.nooz.gr

1 σχόλιο:

ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΚΚΟΣ είπε...

Άλλη μια φορά ακόμα η ολιγορία και η αδιαφορία ορισμένων έθεσαν σε κίνδυνο το νησί μας.!!!!! Πόσο ακόμα άραγε?????