Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Εδώ Σύνταγμα: Γενική Απεργία και Μεσοπρόθεσμο τα νέα ραντεβού


Δέκατη πέμπτη μέρα χθες και η πλατεία Συντάγματος συνεχίζει να αποτελεί το κέντρο αγώνα ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα. Έτσι χιλιάδες πολίτες έσπευσαν και πάλι στην πλατεία στο καθιερωμένο απογευματινό ραντεβού όχι μόνο για να διαμαρτυρηθούν και σίγουρα όχι απλά για να αγανακτήσουν.
Τη θέση των αρχικών αισθημάτων έχει πάρει πια η αποφασιστικότητα και η συμμετοχή στη νέα συλλογική πραγματικότητα της πλατείας. Ομάδες εργασίας και συνέλευση προετοιμάζονται “πυρετωδώς” για τις επόμενες ημερομηνίες - κόμβους, τη γενική απεργία στις 15 Ιούνη και την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου.
Μάλιστα έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα εργασίας για την προετοιμασία των συγκεντρώσεων, μετά από σχετική απόφαση της λαϊκής συνέλευσης. Για την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη, με αφορμή το συλλαλητήριο και των συνδικάτων, προετοιμάζεται περικύκλωση της Βουλής. Ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν για το Μεσοπρόθεσμο καθώς ο κόσμος δεν μοιάζει να πτοείται από την κυβερνητική προσπάθεια να "τρενάρει" την κατάθεσή του υπό το βάρος της λαϊκής οργής.
Παράλληλα οργανώνεται νέα εκδήλωση για το χρέος και την οικονομία αφού κατά κοινή ομολογία η προηγούμενη συζήτηση ήταν ιδιαίτερα προωθητική.
Η παλιότερη απόφαση της λαϊκής συνέλευσης για αποκέντρωση των συγκεντρώσεων σε γειτονιές της Αθήνας έχει αρχίσει να υλοποιείται: Μετά τις συγκεντρώσεις στον Πειραιά, τον Βύρωνα, την πλατεία Βικτωρίας και πολλές άλλες περιοχές, σήμερα υπάρχει κάλεσμα και στην πλατεία Χαλανδρίου στις 8.30 μ.μ.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στις τελευταίες συνελεύσεις πολλοί είναι εκείνοι που καταγγέλλουν αυτόκλητους "εκπροσώπους" των "αγανακτισμένων", οι οποίοι εμφανίζονται σε τηλεοράσεις μιλώντας χωρίς νομιμοποίηση εκ μέρους της πλατείας, φθάνοντας ορισμένοι στο σημείο να προαναγγείλουν δημιουργία νέου κόμματος!
Η λαϊκή συνέλευση αναμένεται να εκδώσει σχετική καταγγελία, βασισμένη στα ψηφίσματα που έχουν υπερψηφιστεί καθόλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, επιμένοντας στο ακομμάτιστο και ενωτικό χαρακτήρα του κινήματος στο οποίο άλλωστε συμμετέχουν άνθρωποι με διαφορετικές ιδεολογικές αναφορές.

Δ.ΣΦ.
 πηγη: ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: