Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Επιστολή Λευτέρη Κεχαγιόγλου για τα αποτελέσματα του συνέδριου "Posidonia sea tourism forum"

Συζητάνε κρουαζιέρα 840 ατόμων στην Ύδρα.

Τα  αποτελέσματα του συνέδριου Posidonia sea tourism forum φαίνεται ότι αρχίζουν να δίνουν ενθαρρυντικά μηνύματα για την Ύδρα.

Η άριστη σχέση των διοργανωτών των ποσειδωνίων φόρουμ με τα συμμετέχοντα στελέχη των ξένων μεγάλων εταιρών κρουαζιερόπλοιων  βρίσκει στην Ύδρα το λιμάνι μιας πιθανής μελλοντικής στάσης.
Μεγάλη εταιρία κρουαζιερόπλοιων, όπου η διευθύντρια της ήταν ομιλήτρια στο παραπάνω συνέδριο και μετά από παράκληση της διοργανώτριας από τον Πρόεδρο του ΕΔΜΝ Ελευθέριου Κεχαγιόγλου, να προωθήσει την Ύδρα, φαίνεται ότι απασχολεί θετικά την εταιρία.
Η συγκεκριμένη εταιρεία συζητά την πιθανότητα ένταξης της Ύδρας στις κρουαζιέρες της από το καλοκαίρι του 2013.
Για το λόγο αυτό και για να αρθούν οι επιφυλάξεις του πράκτορα της εταιρείας στην Αθήνα (ο οποίος επισκέφτηκε την Ύδρα σε προηγούμενο ταξίδι του με ανάλογους φορείς) κατέθεσε τα στοιχεία πού χρειάζονται ώστε να αρθούν οι όποιες επιφυλάξεις.
Η διοργανώτρια έκφρασε την ικανοποίησή της και το θέμα μαζί με τα νέα στοιχεία θα συζητηθεί στο συμβούλιο κρουαζιέρας της ως άνω εταιρείας.
Να σημειώσουμε ότι το πλοίο έχει μήκος περίπου 200 μέτρα και θα αποβιβάζει την κάθε φορά 840 επισκέπτες στο νησί μας.
Τα στοιχεία πού προσκόμισε το ΕΔΜΝ ήταν: τα βάθη εκτός λιμένος της Ύδρας, τα οποία επιτρέπουν την ασφαλή αγκυροβολία, την πιθανότητα (έως και βεβαιότητα) ότι από το καλοκαίρι του 2012 θα υφίσταται  τσαμαδούρα πρόσδεσης του σκάφους (ναύδετο), ασφαλή σε περίπτωση καιρού πλησιέστερα μικροί όλμοι (μαντράκι), εγγύτητα της Ύδρας με το Πειραιά. Δυνατότητα Χρήσης τοπικών πλοιαρίων αποβίβασης των επισκεπτών (λάντζες)εάν χρειαστεί, Ύπαρξη Λιμεναρχείου στην Ύδρα και Αστυνομικού Τμήματος, Ύπαρξη νοσοκομείου και δύο φαρμακείων στην Ύδρα, διάθεση άνω των 900 καθισμάτων (καφετέριες, εστιατόρια κλπ)στο Λιμάνι της Ύδρας, Ύπαρξη τοπικού πρακτορείου, Αρχής διοίκησης του Λιμένος  κλπ.
Επίσης ενημερώθηκαν για τις ως άνω ενέργειες και πρόθεση της εταιρίας, ο τοπικός τύπος Φωνή της Ύδρας, ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Υ. και η Δημ σύμβουλος της μειοψηφίας κα Α. Μαυρομάτη.
Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση θετικής απόφασης της εταιρείας, θα ενημερωθούν άμεσα όλοι οι ενδιαφερόμενοι για την έναρξη των δρομολογίων.
Το ΕΔΜΝ εκφράζει την Ικανοποίησή του για την υποστήριξη πού προσφέρει η διοργανώτρια εταιρεία του Posidonia sea tourism forum – εταιρεία Σύμβουλοι Κρουαζιέρας και Τουρισμού  προς τα ελληνικά Μικρά νησιά και ελπίζει σύντομα να αποδώσουν καρπούς αυτές οι προσπάθειες για το καλό των τοπικών κοινωνιών.


ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: