Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Απεργιακό μπλακ-αουτ αύριο σε όλη τη χώρα


310312_10150336842872663_732152662_8222783_1958050507_n.jpg

πηγη: alterthess.gr

Γενικός ξεσηκωμός αύριο σε όλη τη χώρα καθώς σε 48ωρη απεργιακή κινητοποιήση προχωρούν όλοι οι εργαζόμενοι τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα μέτρα της κυβέρνησης που πλήττουν πλέον τους πάντες και φέρνουν σε εξαθλίωση το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο πεδίο του Άρεως ενώ την δεύτερη ημέρα της απεργίας την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 11:00πμ. Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ τονίζει ότι "ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί όσο θα συνεχίζονται αυτές οι αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές για τους εργαζόμενους και την κοινωνία" καλώντας  τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις". Η  ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει ότι "Η κυβέρνηση, προσφέροντας "γη και ύδωρ" στους τραπεζίτες, στο παρασιτικό κεφάλαιο, στους δανειστές και στους κερδοσκόπους και με πρόσχημα τη σωτηρία της χώρας, σαρώνει ό,τι απέμεινε από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας, που αποκτήθηκαν με αγώνες και θυσίες ολόκληρο τον προηγούμενο αιώνα. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκεί, οδηγεί με βεβαιότητα στη φτώχεια και την εξαθλίωση ολόκληρη την Κοινωνία: Τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τα μεσαία και τα αδύναμα λαϊκά στρώματα. Κάθε μέρα που περνά, αποδεικνύεται η αποτυχία της πολιτικής επιλογής του "μνημονίου". Η ύφεση βαθαίνει περισσότερο, η ανεργία εκτινάσσεται σε ανατριχιαστικά ύψη, η οικονομία καταρρέει, το βιοτικό επίπεδο της λαού μας επιστρέφει δεκαετίες πίσω. Οι εργαζόμενοι και η Κοινωνία οδηγούνται σε απόγνωση, η Οικονομία σε κατάρρευση και η χώρα σε νέα μεγαλύτερα αδιέξοδα. Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011, στις 11:00 π.μ., στο Πεδίον του Άρεως –απ’ όπου θα ξεκινήσει πορεία για τη Βουλή- και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011, στις 11:00 π.μ. στο Σύνταγμα".
Το ΠΑΜΕ καλεί από την πλευρά του  σε συγκέντρωση στην Ομόνοια 11 π.μ. και πορεία στη Βουλή ενώ την Πέμπτη 20 του μήνα σε περικύκλωση της Βουλής από όλες τις μεριές.
Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέες και νέοι, να ματαιώσουμε τώρα το νέο έγκλημα. Να ανατρέψουμε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου λαιμητόμο. Να ματαιώσουμε τα ακόμη χειρότερα που μας ετοιμάζουν για το 2012, το 2013, το 2014. 19- 20 Οκτώβρη όλοι στη 48ωρη απεργία. Κανείς στη δουλειά. Τέλος στις θυσίες για να σωθεί το κεφάλαιο και η ΕΕ. Όλοι στους δρόμους. Όλοι με το ΠΑΜΕ μπροστά να αντιπαλέψουμε με ψυχή και δύναμη την αντεργατική λαίλαπα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με απαίτηση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων και μεγαλοξενοδόχων και των εταίρων τους στην ΕΕ, οργανώνει ένα νέο, πιο βάρβαρο και πιο απάνθρωπο έγκλημα.
Με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή ενταφιάζει τα στοιχειώδη δικαιώματα του ελληνικού λαού. Επιχειρεί να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας κι ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας. Να βουλιάξει η Αθήνα, το Σύνταγμα, όλοι οι χώροι γύρω από την Βουλή. Οργανωμένα, συντονισμένα. Να πάρει ο λαός στα χέρια του τη ζωή του, να σταθεί όρθιος. Τώρα αγώνας να ανατραπούν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης. Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας. Τώρα αγώνας για αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Αγώνας για ανατροπές στους συσχετισμούς δύναμης, ο λαός να αναδείξει τη δική του εξουσία".
Το Συντονιστικό των πρωτοβάθμιων σωματείων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα καλεί σε μαζικό ξεσηκωμό λαού και νεολαίας με απεργιακό μπλακ-άουτ διαρκείας-καταλήψεις διαδηλώσεις «μέχρι να τους ανατρέψουμε». Το συντονιστικό καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 στο Μουσείο επισημαίνοντας ότι  «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, μαζί με τους υποστηριχτές τους Ν.Δ.- ΛΑΟΣ- Μπακογιάννη, στο όνομα του χρέους και των ελλειμμάτων, ξεζουμίζουν την εργαζόμενη πλειοψηφία, για την «σωτηρία» του κεφαλαίου, των τραπεζών και των τοκογλύφων δανειστών. Χρησιμοποιούν την κρίση «ως ευκαιρία» για να ξαναχτίσουν την κοινωνία του μεσαίωνα και να παραδώσουν την μισθωτή εργασία φτηνό εργαλείο στην ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου για κέρδη και άλλα κέρδη.
Η φοροεπιδρομή δεν έχει τέλος, ενώ μειώνουν ακόμα περισσότερο τη φορολογία των επιχειρήσεων. Η «εργασιακή εφεδρεία-απόλυση» θα προσθέσει κι άλλες απολύσεις, στο 1 εκατομμύριο και πλέον ανέργους. Το μισθολόγιο-φτωχολόγιο φέρνει νέες περικοπές μισθών, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και πειθάρχηση των εργαζομένων. Καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις και επιβάλουν εργασιακή ζούγκλα με αποχαλίνωση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, απολύσεις, ανεξέλεγκτη μείωση και μη καταβολή μισθών, κυριαρχία της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης. Διαλύουν και τα τελευταία απομεινάρια δημόσιας υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης, ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία. Τίποτα δεν θα είναι δωρεάν, για όλα θα πληρώνουμε ξανά και ξανά. Με την επίσπευση της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού σφαγιάζουν κι άλλο τις δημόσιες δαπάνες, εξολοθρεύουν τον δημόσιο τομέα, φέρνουν νέα φορομπηξία.» Τέλος καλεί σε οργάνωση της ενότητας με μαζικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς. «Να ξεπεράσουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, που αποφάσισαν πανεργατική απεργία ένα μήνα μετά την εξαγγελία των μέτρων, «κλείνοντας το μάτι» στην πολιτική της λεηλασίας, την ώρα που πολλοί κλάδοι προχωράνε σε αγώνες διάρκειας. Για αυτό χρειάζεται να συντονιστούμε όλα τα αγωνιστικά σωματεία και ομοσπονδίες, οι κλαδικοί συντονισμοί, οι επιτροπές ανέργων και όλοι όσοι παλεύουν για την ανατροπή» σημειώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: