Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΡΝΕΙΑ ΤΕΧΝΑΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ

Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ* 
απο: ISKRA 
πηγη: ΑΥΓΗ

«Ήμασταν σαν τις πόρνες μετά την πρώτη τους φορά», εξομολογείται στο "Βήμα" -σύμφωνα με το "Βήμα"- ένας από τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που επικύρωσε το Μνημόνιο. «Αισθανόμασταν μεγάλη ντροπή, αφού δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι εμείς οδηγήσαμε την Ελλάδα στο ∆ΝΤ και τεμαχίσαμε μισθούς και συντάξεις», συνεχίζει. Και καταλήγει: «Από τότε έχουμε εκπορνευτεί πλήρως. Έχουμε κάνει τα ίδια πράγματα πολλές φορές χωρίς να αισθανόμαστε ίχνος ντροπής».
Γιατί η καλή εφημερίδα φιλοξενεί ένα τέτοιο πορνό ανάγνωσμα που ξεγυμνώνει τόσο άσεμνα τον Παπανδρέου, την κυβέρνηση και το Μνημόνιο, είναι ένα θέμα για προβληματισμό. Το Συγκρότημα δεν μας έχει συνηθίσει να κάνει δημοσιογραφικές κινήσεις αυτού του είδους επειδή έτσι του ήρθε, ή για να κερδίσει τις δάφνες μιας αποκλειστικότητας. Είναι σοβαροί άνθρωποι, με επίγνωση του ρόλου τους στη χώρα και της αποστολής τους στις τύχες της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης. Άρα θα ήταν λογικό να ανησυχούν εκεί στο Μαξίμου - προς πολιτικό επικήδειο του Παπανδρέου φέρνει το πράγμα.

Προς πολιτικό επικήδειο του Παπανδρέου όμως φέρνει και το κοινό άρθρο των τριών υπουργών, Ραγκούση, Διαμαντοπούλου και Λοβέρδου, το οποίο προκάλεσε σεισμό στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ. Αν μάλιστα κάποιος με έφεση στις θεωρίες συνωμοσίας συνδυάσει αυτή την κίνηση των τριών με το ανάγνωσμα του Βήματος και τη στροφή άλλων δημοσιογραφικών συγκροτημάτων (Αλαφούζων π.χ.), θα μπορούσε να υποπτευτεί ότι μαζί με την έκτη δόση έρχονται και οι αναμενόμενες και αναπόφευκτες πολιτικές εξελίξεις. Στη δοκιμασμένη γραμμή: Θυσιάζουμε μερικούς πολιτικούς για να σώσουμε την πολιτική μας.
Αν βέβαια η τρόικα των υπουργών που μας προέκυψε ως εντεταλμένος αντιπρόσωπος της αλλοδαπής τρόικας θα τα καταφέρει να λάβει το χρίσμα που εμφανώς επιδιώκει είναι ένα ζήτημα, γιατί στο ναρκοπέδιο του ΠΑΣΟΚ δεν παίζουν μόνοι τους. Η άποψη όμως την οποία καταθέτουν για να λάβουν το πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης από τους προτεστάντες των αγορών -η «κοινωνία» να τσακίσει τους απεργούς, τους καταληψίες, τους ανυπάκουους, τις συντεχνίες - επιβεβαιώνει μια τουλάχιστον διαπίστωση του ανώνυμου υπουργού στο "Βήμα": «Από τότε έχουμε εκπορνευτεί πλήρως και δεν αισθανόμαστε ίχνος ντροπής». Πράγμα που μάλλον δεν στενοχωρεί τους τρεις, προφανώς γιατί ξέρουν ότι τέτοιους πολιτικούς χρειάζεται σήμερα η πατρίς για να σωθεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: