Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ: ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΕΙΑ 2012


Παρασκευή 24 Αυγούστου

Με μια υπέροχη εκδήλωση κλασικής μουσικής για πιάνο και βιολί, στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ύδρας, ξεκίνησαν την Παρασκευή 24 Αυγούστου οι εορταστικές εκδηλώσεις "Κουντουριώτεια 2012".  Η εκδήλωση με τίτλο " Βιολί & Πιάνο" με τους Γιώργο Δεμερτζή στο βιολί και τον Βασίλη Βαρβαρέσο στο πιάνο αποτέλεσε πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδοχείων και Ξενώνων Ύδρας και τα έσοδα της θα διατεθούν στο Κουλούρειο Νοσοκομείο Ύδρας.


Στην συνέχεια, στις 10:30 το βράδυ πραγματοποιήθηκε μια μοναδική συναυλία με τους Γεράσιμο Ανδρεάτο και Ειρήνη Τουμπάκη, στο λιμάνι του νησιού. Οι δυο υπέροχοι καλλιτέχνες τραγούδησαν πασίγνωστα παλιά και νέα τραγούδια του λαϊκού και έντεχνου ρεπερτορίου, κρατώντας τον κόσμο που γέμισε το λιμάνι σε αμείωτο κέφι έως αργά την νύχτα.

 Σάββατο 25 Αυγούστου

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής της Φρεγάτας  "Κουντουριώτης"  στον λιμάνι της Ύδρας, η οποία και θα λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τους Βαλκανικούς Πολέμους και  77 χρόνων από τον θάνατο του Υδραίου Ναυάρχου και πρώτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκραατίας, Παύλου Κουντουριώτη.

Μετά την υποδοχή οι Δημοτικές, οι Στρατιωτικές Αρχές του νησιού και συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος κ. Άγγελος Λ. Κοτρώνης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Παστός Ιωάννης και Λούλου Λουκία, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαρκαντώνης Παναγιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας κ. Μερτζάνης Αθανάσιος, ο Διοικητής της Ανωτάτης Σχολής Εμπορικού Ναυτικού της Ύδρας Πλωτάρχης Λ.Σ κ. Μπελεγρής Ιωάννης,  ο Λιμενάρχης του Λιμεναρχείου Ύδρας Ανθυποπλοίααρχος Λ.Σ  κ. Συρίγος Σπυρίδωνας  και αντιπροσωπεία Μπουρλοτιέρηδων, ντυμένοι με τις παραδοσιακές Υδραίικες φορεσιές, επιβιβάστηκαν στη Φρεγάτα όπου και πραγματοποιήθηκε τελετή υποδοχής και ανταλλαγή αναμνηστικών από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού. Από πλευράς Πολεμικού Ναυτικού στο πλοίο περευρέθηκαν, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος κ. Κοσμάς Χρηστίδης, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος κ. Κωνσταντίνος Αινιάν-Μαζαράκης, ο Διοικητής ΔΔΜΝ Αντιναύαρχος κ. Παναγιώτης Ελληνιάδης, ο Διοικητής Φρεγατών, ο Πλοίαρχος και το πλήρωμα της Φρεγάτας Κουντουριώτης.

Το ίδιο βράδυ και συγκεκριμένα στις 20:00, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ύδρας υποδέχθηκαν τους επίσημους προσκεκλημένους στην Ιστορική Οικία του Παύλου Κουντουριώτη όπου και τους ξενάγησαν στους χώρους του Αρχοντικού. Ακολούθησε η επετειακή ομιλία "ΜΕΘ' ΟΡΜΗΣ ΑΚΑΘΕΚΤΟΥ" από τον κυβερνήτη του Θ/Κ "ΑΒΕΡΩΦ"   Πλοίαρχο Λεωνίδα Τσιαντούλα ΠΝ.

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με την προγραμματισμένη συναυλία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του νησιού και  μας ταξίδεψε με τις μελωδίες της σε όλον τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά το πέρας της συναυλίας όλο το κοινό κατενθουσιασμένο χειροκροτούσε ακατάπαυστα τους μουσικούς του Πολεμικού Ναυτικού ζητώντας τους να συνεχίσουν να τους χαρίζουν μερικές ακόμα υπέροχες μελωδικές στιγμές.

Κυριακή 26 Αυγούστου 

Η τελευταία ημέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ξεκίνησε το πρωί στις 10:00 με την τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ύδρας, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ.

Στην συνέχεια, στις 10:30 στην συνεδριακή αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως, πραγματοποιήθηκε επετειακή ομιλία από τον Αντιναύαρχο ε.α κ. Δημήτρη Λισμάνη με τίτλο "Ο Στόλος του Αιγαίου 1912-13 και ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης"

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα και στον Τάφο του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη.

Τέλος οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την ανάδειξη της δωρεάς των κειμηλίων  του Ναυάρχου από την κ. Ανδρομάχη Παύλου Κουντουριώτη προς το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας.

Φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις μπορείτε να δείτε: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: