Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Κουντουριώτεια 2012




Ύδρα, 29 Αυγούστου  2012

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο

Αγαπημένοι μου Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες και Φίλοι,

Με το τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων «Κουντουριώτεια 2012», οι οποίες κατά γενική ομολογία έμειναν σε όλους μας αξέχαστες, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όσους συνέβαλλαν με οποιοδήποτε τρόπο στην διοργάνωση και πραγματοποίησή τους.
Ευχαριστώ την Ιερά Μητρόπολη και τον Κλήρο της Ύδρας για την παρουσία και την συμβολή τους, καθώς επίσης και για την παραχώρηση της Συνεδριακής Αίθουσας της Μητρόπολης.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα το Πολεμικό Ναυτικό, και συγκεκριμένα τον Αρχηγό Γ.Ε.Ν Αντιναύαρχο του Π.Ν. Κοσμά Χρηστίδη, τον Αρχηγό Στόλου, Αντιναύαρχο του Π.Ν.  κ. Κωνσταντίνο Μαζαράκη – Αινιάν και όλους τους Αξιωματικούς,  οι οποίοι με την παρουσία τους στο νησί μας, λάμπρυναν εξαιρετικά τις εκδηλώσεις μας.
Ευχαριστώ τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα της Φ/Γ «Κουντουριώτης», για την παρουσία τους στο νησί.
Ευχαριστώ την Μουσική Μπάντα του Π.Ν, η οποία έδωσε ιδιαίτερη αίγλη στον φετινό εορτασμό, με την υπέροχη και ποιοτική συναυλία στο λιμάνι της Ύδρας. Θα μας μείνει αξέχαστη
Ευχαριστώ θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημήτριο Κατσικάρη, για την τιμή που μας έκανε να παραστεί στις εκδηλώσεις μας, αλλά και για την ευγενική χορηγία της συναυλίας με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και την Ειρήνη Τουμπάκη.
Ευχαριστώ τον Διοικητή της Α.Ε.Ν, Πλωτάρχη Λ.Σ κ. Ιωάννη Μπελεγρή και το προσωπικό της Ακαδημίας, για την φιλοξενία των προσκεκλημένων μας στις εγκαταστάσεις της Σχολής.
Ευχαριστώ τον Λιμενάρχη Ύδρας, Ανθυποπλοίαρχο Λ.Σ κ. Σπύρο Συρίγο και όλο το προσωπικό του Λιμεναρχείου, για την παρουσία και συνεργασία σε όλες τις εκδηλώσεις.
Ευχαριστώ θερμά την Ένωση Ξενοδοχείων & Ξενώνων Ύδρας, την Πρόεδρο κ. Ευγενία Σοφιανού και το Διοικητικό Συμβούλιο, για την υπέροχη εκδήλωση κλασικής μουσικής και για την εν γένει προσπάθεια και στήριξή τους στο Κουλούρειο Νοσοκομείο Ύδρας.
Ευχαριστώ την κ. Ανδρομάχη Παύλου Κουντουριώτη για την ευγενική δωρεά των κειμηλίων στο Ιστορικό Αρχείο- Μουσείο Ύδρας.
Ευχαριστώ την Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας κ. Κων/να Αδαμοπούλου, για την διοργάνωση της εκδήλωσης ανάδειξης δωρεάς των κειμηλίων Παύλου Κουντουριώτη.

Ευχαριστώ το Υπουργείο Πολιτισμού για την παραχώρηση του Αρχοντικού Παύλου Κουντουριώτη, όπου πραγματοποιήθηκαν οι επίσημες εκδηλώσεις μας, καθώς επίσης και την Προϊσταμένη της 1ης ΕΒΑ κ. Βασιλική Παπαγεωργίου και τις άξιες συνεργάτιδές της, για την άριστη συνεργασία μας.
Ευχαριστώ τον Κυβερνήτη του Θ/Κ Αβέρωφ, Πλοίαρχο του Π.Ν. κ. Λεωνίδα Τσιαντούλα, για την μεστή και περιεκτική του ομιλία κατά την επίσημη εκδήλωση προς τιμήν του Υδραίου Ναυάρχου και πρώτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Παύλου Κουντουριώτη.
Ευχαριστώ από καρδιάς τον κ. Δημήτρη Λισμάνη, Αντιναύαρχο ε.α, για την ενδιαφέρουσα  ομιλία του, καθώς επίσης και για την παρουσίαση του πολύτιμου υλικού του από τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912 – 1913.
Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον κ. Γιώργο Μουνδρέα, ο οποίος ως άριστος τελετάρχης,  βοήθησε στις εκδηλώσεις μας.
Ευχαριστώ όλους τους ιδιοκτήτες θαλασσίων ταξί, οι οποίοι πρόθυμα συμμετείχαν  στην εντυπωσιακή υποδοχή της φρεγάτας «Κουντουριώτης», καθώς επίσης και τον κ. Γιώργο Ζωγκό για τις δωρεάν μεταφορές διαφόρων ειδών.
Ευχαριστώ πολύ τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για την προώθηση και προβολή των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και τον κ. Παύλο Κόκκο για την πολύτιμη βοήθειά του στον τομέα αυτό.
Τέλος, θα ήθελα για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου που εργάστηκαν ακούραστα και αποτελεσματικά για τα φετινά Κουντουριώτεια, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Λουκία Λούλου για την διοργάνωση των εκδηλώσεων, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Ιωάννη Παστό, ο οποίος φρόντισε ώστε η Ύδρα να είναι καθαρή, την Προϊσταμένη του Δήμου και όλο το προσωπικό, που εργάστηκε  για τον φετινό εορτασμό.



Άγγελος Λ. Κοτρώνης
Δήμαρχος Ύδρας

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ 18040
Τηλ. 22983 20 200 - 22980 52210 - 22980 53003  Fax 22980 53482
www.ydra.gov.gr  email: dimosydr@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: