Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΡΕΜΠΕΤΙΣΣΑΣ  ΜΑΡΙΩΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Κοσμοσυρροή στη μουσική συναυλία της Μαριώς  
στο ΙΑΜΥ  το βράδυ της Δευτέρας  3-9-2012.


Το  Ιστορικό Αρχείο και Μουσείο της Ύδρας, που  εκτός της ιστορίας, του πολιτισμού και της τέχνης φροντίζει πάντοτε και για την προσφορά ψυχαγωγίας και στιγμών χαράς στους ανθρώπους του  νησιού  μας και όχι μόνον, υποδέχθηκε εκείνη τη βραδιά στην πανοραμική ταράτσα του περί τα 400 άτομα που παρακολούθησαν με αμείωτο κέφι, καθ΄ όλη τη διάρκεια των 2.5 ωρών, την όμορφη συναυλία.  Τόσο η γνωστή ρεμπέτισσα όσο και οι μουσικοί συνεργάτες της  ο Βαγγέλης Δούβαλης  στο τραγούδι και ο συνθέτης Παναγιώτης Παπαγεωργίου στο πιάνο- ο οποίος τραγουδούσε επίσης εξαιρετικά, ενθουσίασαν το κοινό με την  πετυχημένη επιλογή όχι μόνο ρεμπέτικων αλλά και παλιών  καλών τραγουδιών καθώς και μιας  επιλογής  νεότερων έντεχνων λαϊκών τραγουδιών.

Η  πηγαία, χαρακτηριστική φωνή τη Μαριώς  γέμισε στην κυριολεξία με Ελλάδα την ατμόσφαιρα της ταράτσας του ΙΑΜΥ.  Και όλοι  οι παρευρισκόμενοι,  από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο,  με πρώτο τον αγαπητό  σε όλους μεγάλο μας ζωγράφο Χρίστο Καρά, ο οποίος σε κάποια στιγμή συνόδευσε και από μικροφώνου τη φίλη του Μαριώ, συμμετείχαν τραγουδώντας και χειροκροτώντας ασταμάτητα σε κάθε καινούργιο τραγούδι, δίνοντας μάλιστα που και που και τις δικές τους παραγγελίες .

Χορηγός της όμορφης βραδιάς  ο αγαπητός φίλος και Εργολάβος Καθαριότητας του Δήμου Ύδρας  Χρήστος  Ντούσκος.  Στη συναυλία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης, πολλά από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, πολλοί εκπρόσωποι των φορέων του νησιού, ο π. δήμαρχος Κ. Αναστόπουλος, ο ζωγράφος  Χρίστος Καράς και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: