Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Με 153 «ναι», 120 «όχι» και 18 «παρών» υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο στην Βουλή

Ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΕΞΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!
Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ!
Με 153 «ναι», 120 «όχι» και 18 «παρών» υπερψηφίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης το πολυνομοσχέδιο - καρμανιόλα, έπειτα από 14ωρη θυελλώδη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και εν μέσω των μεγαλειωδών κινητοποιήσεων εργαζομένων, νεολαίων και εμποροβιοτεχνών έξω από το Κοινοβούλιο.

Το Μνημόνιο 3 στοίχισε στο ΠΑΣΟΚ έξι βουλευτές και στη ΝΔ άλλον έναν, οι οποίοι διαγράφηκαν λόγω διαφοροποίησης από την επίσημη γραμμή των δύο κομμάτων για στήριξη του πολυνομοσχεδίου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ.Βενιζέλος, έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τους βουλευτές Κώστα Σκανδαλίδη ,ο οποίος απουσίαζε από την ψηφοφορία, την Αγγελική Γκερέκου, τον Μάρκο Μπόλαρηκαι τον Γιάννη Κουτσούκο οι οποίοι δήλωσαν "παρών", και τους Θεόδωρο Παραστατίδη και Μιχάλη Κασσή, οι οποίοι ψήφισαν «όχι».

Από την κομματική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας διαφοροποιήθηκε ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος δήλωσε «παρών» και, αυτομάτως, ο Αντώνης Σαμαράς τον έθεσε εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Παρόντες δήλωσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκτός από τους Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρη Μουτσινά οι οποίοι καταψήφισαν.
πηγή: ISKRA

Δεν υπάρχουν σχόλια: