Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ : ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ( Μονοπάτια-Νέα αίθουσα συνεδριάσεων Δήμου Ύδρας)


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
  Ύδρα, 7 Νοεμβρίου 2012

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ολοκληρώθηκε το έργο «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη περιοχών πεζοπορικού ενδιαφέροντος», το οποίο είχε ψηφιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Μάρτιο του 2012.
Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, η οποία και υλοποιήθηκε, υπάρχουν 4 προτεινόμενες διαδρομές για πεζοπορία, για τις οποίες φυσικά έχει γίνει και η ανάλογη σήμανση με καλαίσθητες πινακίδες σε όλα τα μονοπάτια, προκειμένου να διευκολύνονται οι περιπατητές.
Στο κέντρο του λιμανιού έχει τοποθετηθεί  ξύλινος πίνακας με χάρτη του  νησιού, ο οποίος λειτουργεί ως σημείο εκκίνησης και παρέχει όλες τις  απαραίτητες πληροφορίες για  την κάθε διαδρομή.
Επίσης, θα κυκλοφορήσει  βιβλίο –  οδηγός σε έντυπη μορφή αλλά και σε ηλεκτρονική στο επίσημο τουριστικό site του Δήμου Ύδρας,www.hydra.gr, όπου  ο επισκέπτης θα μπορεί να αντλεί πληροφορίες για όλα τα αξιοθέατα και τα μνημεία που συναντώνται σε κάθε διαδρομή.
«Είναι  ένα έργο που αναμφίβολα θα αναδείξει  τα πανέμορφα μονοπάτια της Ύδρας, θα δώσει την δυνατότητας σε όλους να τα περπατήσουν με μεγαλύτερη ευκολία και σιγουριά και θα φέρει στο νησί μας επισκέπτες από όλο τον κόσμο κατά τις περιόδους που δεν υπάρχει πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση, όπως την άνοιξη και το φθινόπωρο.
Παράκληση θερμή: Δώστε την πρέπουσα προσοχή  και φροντίδα στην σήμανση.
Κάθε  καταστροφή των σημείων σήμανσης ηθελημένη ή ακούσια, το νησί μας βλάπτει, αφού το έργο έγινε με χρήματα του Υδραϊκού Λαού και πρέπει όλοι να το αγαπήσουμε και να το προστατέψουμε.
Η προσπάθειά μας για την προσέγγιση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αλλά και για την τουριστική ανάπτυξη της Ύδρας γενικότερα, θα συνεχιστεί σύντομα και με άλλες δράσεις», δήλωσε ο Δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Κοτρώνης.


                               Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
Ύδρα, 1 Νοεμβρίου 2012


Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012, αμέσως μετά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, ο οποίος εορτάστηκε με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια, εγκαινιάστηκε το νέο κτήριο που στεγάζει πλέον όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου Ύδρας.
Με  τον τρόπο αυτό, οι Δημότες θα εξυπηρετούνται στο εξής εύκολα και γρήγορα, καθώς το κτήριο των υπηρεσιών, που επισκευάστηκε και διαμορφώθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό, βρίσκεται στο κέντρο του νησιού και είναι εύκολα προσβάσιμο.
Στον  πρώτο όροφο βρίσκεται η Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και το γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πρόκειται για μια σύγχρονη, λειτουργική  πλήρως ψηφιοποιημένη και άριστα διακοσμημένη αίθουσα, η οποία καλύπτει όλες τις ανάγκες του Δημοτικού Συμβουλίου και δίνει την δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις είτε από κοντά σ’ έναν άνετο και ευχάριστο χώρο, είτε από το σπίτι του μέσω του ηλεκτρονικού του υπολογιστή και της τεχνολογίας live streaming.
Στην διάρκεια των εγκαινίων, με τις ευλογίες της Τοπικής Εκκλησίας και την πολυπληθή παρουσία του κόσμου που κατέκλυσε την αίθουσα, δόθηκε η δυνατότητα σε όλους να γνωρίσουν τις νέες εγκαταστάσεις και να παρακολουθήσουν την τελετή βράβευσης των Υδραίων μαθητών και σπουδαστών που εισήχθησαν στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Χώρας.
Στο τέλος των εγκαινίων ο  Δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Κοτρώνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Επιλέξαμε  να εγκαινιάσουμε το νέο κτήριο των Υπηρεσιών σε μια σημαντική για την Ελλάδα ημέρα και νιώθω μεγάλη συγκίνηση που σήμερα βραβεύσαμε τόσους πολλούς επιτυχόντες σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Η νεολαία  της Ύδρας προοδεύει. Σε αυτά τα υπέροχα παιδιά στηρίζουμε όλοι τις ελπίδες μας για ένα λαμπρότερο μέλλον της Πατρίδας μας και του μοναδικού νησιού μας.
Εύχομαι και οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που στη συνέχεια θα ληφθούν σε αυτήν την αίθουσα, να είναι αποφάσεις που θα φέρουν ανάπτυξη, πρόοδο και ευημερία στον τόπο μας».



ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΥΔΡΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ 180 40
Τηλ. 22983 20 200 - 22980 52210 - 22980 53003   Fax 22980 53482

Δεν υπάρχουν σχόλια: